58. Glazbene večeri u sv. Donatu donose pregršt koncerata pod otvorenim nebom

Naš grad uz Glazbene večeri u sv. Donatu i ovoga ljeta postaje najbolje ljetno koncertno odredište. Na samom početku, 4.7. u 21.30 h na Forumu na otvorenu pozornicu dolazi Njegovo Veličanstvo – klavir, najpopularniji instrument, uz pratnju simfonijskog orchestra HRT-a. Klavirski koncerti Liszta, Rahmanjinova i Čajkovskog odzvanjat će našim Forumom.

Osim tog, očekuje nas mnoštvo izvrsnih koncerta poput orguljaša Pavla Mašića, ansambla za renesansnu glazbu Marco Polo, violončelista Mihovila Karuza, gudačkog kvarteta Henschel, Wiener Kammersymfonie, orkestra Epoque, gudačkog kvarteta Kaos i Kineskog Bamboo orkestra.

Pod otvorenim nebom slušat ćemo i najpoznatije i najljepše operne arije G. Rossinija, spominjući se 150. obljetnice njegove smrti. Ove godine ćemo imati prilike i čuti najljepše koncerte za solističke instrumente uz orkestar, i to klavirski koncert P. I. Čajkovskog, violinski koncert J. Brahmsa, koncert za gitaru i orkestar J. Rodriga.

Na programu će biti i dva integralna opusa najplodnijega skladatelja u povijesti, J. S. Bacha, te Treća simfonija L. van Beethovena, Eroica koja će održati u Katedrali sv. Stošije, a izvest će ga Zadarski komorni orkestar pod vodstvom Ivana Repušić

Posebno zanimljiv koncert će biti Hommage à Bruno Bjelinski i Igor Kuljerić koji će izvoditi Simonijski orkestar HRT-a, a održat će se na otoku Silbi. Solisti na ovom koncertu će biti kćer Igora Kuljerića – Ivana Bilić, a dirigent sin Bruna Bjelinskog – Alan Bjelinski. Koncert će se održati u organizaciji Koncertnog ureda Zadar, HRT-a i TZ Silbe.

Direktna prodaja ulaznica bit će na Info pultu Kneževe palače radnim danima u vremenu od 11 do 13 i 19 do 21 sat te subotom od 11 do 13.

Ulaznice se također mogu kupiti i online putem na stranici www.ulaznice.hr.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...