Projektom teškim 280 milijuna kuna Vir će postati otok sa 5 zvjezdica

Riječ je o najznačajnijem virskom projektu, ali i jednom od najvećih u Zadarskoj županiji kada je riječ o uređenju obalnog pojasa.
Dvije velike plaže na, koncertni Trg sv. Jure i Ljetna pozornica za animacijski program čine ljetni kupališni i događajni krvotok cjelokupne organizirane virske turističke ponude, piše Lokalni.hr.

Ova će priča, iako u nekim segmentima već postoji i na drugim virskim plažama, biti prenesena na cijeli otok kao ambijentalni i komunalni virski turistički proizvod. Pogotovo se to očekuje kada se krene s uređenjem cijele južne i zapadne obale Vira u dužini od osam kilometara. To će podrazumijevati plažne cjeline odnosno šetnice, privezišta, marine i sportske terene.

– Riječ je o najznačajnijem virskom projektu, ali i jednom od najvećih u Zadarskoj županiji kada je riječ o uređenju obalnog pojasa. On će promijeniti vizuru otoka Vira – ističe načelnik Kristijan Kapović predstavljajući projekt procijenjene vrijednosti 280 milijuna kuna.

Njegovom realizacijom u samom centru otoka na općinskom zemljištu veličine 15 tisuća kvadrata preuredit će se i dvostruko proširiti sadašnji centralni virski trg te izgraditi upravno-poslovni centar i hotel kako bi zaživjela nova otočna vizura u urbanoj formi.

– To će biti nešto što Viru nedostaje. Novi trg bit će virski dnevni boravak i mjesto okupljanja tijekom cijele godine – zaključuje načelnik Kristijan Kapović o viziji novog Vira ili otoka s pet zvjezdica. Tu se, kako navode Virani, uklapa i dosadašnje uređenje 13 kilometara obalnog pojasa i plaža, odnosno prenošenje visokog plažnog standarda s Jadra na sve virske plaže u narednih tri do pet godina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...