Američka tvrtka radi na smartphoneu s čak devet kamera!

Pametni telefoni s dvije kamere već su praktički standard na tržištu, dvostruku kameru imaju i poneki modeli iz entry-level segmenta.

Prvi pametni telefon s tri stražnje kamere predstavila je tvrtka Huawei sa svojim P20 Pro modelom, dok su nedavno postale dostupne glasine kako će idući LG-jev flagship phablet iz serije V doći s čak pet kamera.

Washington Post piše kako američka tvrtka Light radi na sustavu kamera za pametne telefone koji bi uključivao čak devet stražnjih kamera. Cijeli sustav zasad je u fazi testiranja, testiraju se sustavi s pet odnosno devet leća, a sam sustav bi trebao biti službeno predstavljen do kraja ove godine.

Light na tržištu već ima jedan proizvod L16 kameru koja donosi kombinaciju 16 različitih kamera u jednom uređaju kako korisnik ne bi trebao mijenjati leće, već sve ima odmah na raspolaganju. Spomenuta kamera prodaje se s cijenom od gotovo 2000 dolara pa valja očekivati da ni buduća tehnologija s devet stražnjih kamera za pametne telefone također neće biti jeftina, javlja Bug.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...