Roman Simović, violina, Milena Simović, viola i Giovanni Gnocchi, violončelo

Briljatni virtuozi, zajedno sa Apoksiomenom u crkvi sv. Donata

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

U ponedjeljak, 9. srpnja s početkom u 21 sat u crkvi sv. Donata održat će se koncert pod nazivom Virtuozi i Apoksiomen, a izvest će ga Roman Simović, violina, Milena Simović, viola i Giovanni Gnocchi, violončelo.

Briljantna virtuoznost crnogorskog violinista Romana Simovića odvela ga je na put oko svijeta i na najvažnije koncertne pozornice, poput Boljšoj teatra, dvorane Victoria u Ženevi, dvorane Rudolfinum u Pragu, dvorane Rahmanjinov u Moskvi, Grand Opera House u Tel Avivu itd.

Simović je dobitnik brojnih nagrada na međunarodnim natjecanjima, a već je duže vrijeme koncertni majstor Londonskog simfonijskog orkestra. Milena Simović srpska je violistica i violinistica koja je ostvarila velike uspjehe diljem Europe, Sjedinjenih Američkih Država, Brazila i Izraela, hvaljena zbog svojega „jedinstvenog talenta i krasne muzikalnosti“.

Talijanski glazbenik Giovanni Gnocchi, profesor na salzburškom Mozarteumu, jedan je od najkarizmatičnijih čelista svoje generacije, s jednako uspješnom međunarodnom solo karijerom, kao i karijerom komornog glazbenika.

Kad se takva tri glazbena talenta udruže, spoj ne može biti ništa manje nego čudesan. Ako je umjetnost imitacija života, o međuljudskim odnosima mnogo možemo naučiti slušajući intimne glazbene forme. A iz takvih formi – o njezinim interpretima i skladateljima.

Ulaznice:

70 kn

Prodaja:

direktna prodaja

Na Info pultu Kneževe palače

Radnim danima: od 11 do 13 i 19 do 21 sati

Subotom: od 11 do 13 sati

Nedjeljom: nema prodaje

Ispred koncertnog prostora sat vremena prije početka koncerta

Online prodaja

www.ulaznice.hr

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar