Cormier nokautirao Stipu Miočića u prvoj rundi i uzeo mu pojas u teškoj kategoriji

Daniel Cormier postao je prvak u dvije kategorije. U prvoj rundi nokautirao je Stipu Miočića, najuspješnijeg UFC-ovog teškaša u povijesti, i uzeo mu pojas u teškoj kategoriji te ga pridodao onom poluteške, koji drži već gotovo tri godine, piše Index.hr.

Stipe Miočić ušao je u povijest u siječnju kada je protiv Francisa Ngannoua treći put obranio pojas. To ranije nije uspjelo niti jednom UFC-ovom teškašu. U nedostatku kvalitetnih suparnika u teškoj, UFC se okrenuo nižoj kategoriji i spojio ga s njegovim prijateljem Cormierom u meču prvaka. Stipe je bio veliki favorit, ali nije uspio nastaviti niz od šest pobjeda.

Na otvaranju prve runde Stipe se postavio kao favorit i pritisnuo Cormiera. Pogađa ga u glavu desnicom, Cormier se izmiče, a Miočić ga uspijeva srušiti. Stipe ga je uhvatio s leđa i zadao nekoliko udaraca u glavu. Još ga je dvaput pogodio u glavu pa koljenom u tijelo. Cormier je uzvratio, ali Stipe ga je opet udario koljenom i izbjegao njegov nalet. Sjajno ga je Stipe pogodio direktom, a onda je Cormier jednim udarcem u lice dobro poljuljao Miočića. Borba je nakratko zaustavljena jer je Cormier Miočića pogodio prstom u oko. U nastavku su krenuli u razmjenu udaraca, a Cormier je laktom odlično pogodio Stipu u bradu i završio ga dok je padao s još nekoliko udaraca prije nego što je sudac zaustavio borbu.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...