Dalić odlučio; Zadarska trojka istrčat će u subotu protiv Rusije

Pred izbornikom Zlatkom Dalićem još jedan dan je za eventualna preslagivanja unutar momčadi. Naime, osjeti se umor kod igrača, protiv Danske nisu djelovali najblistavije, ali rezultat nas mazi i prati. Samim time samopouzdanje raste, a s njime i vjera u vlastite mogućnosti.

Naravno, utakmice protiv Nigerije i Argentine odigrane su na visokom nivou, trkački perfektno, kada su Mario Mandžukić, Ivan Perišić i Ante Rebić bili igrači prve crte obrane, piše tportal.hr.

Ipak, sve te utakmice iscrpile su naše igrače, koji su protiv Danaca biti fizički inferiorni, a dodamo li tome da su i igrali produžetke jasno je da su nakon te četiri utakmice bili na – izdisaju.

Priznao je to i izbornik Dalić, rekavši kako zna da su dečki umorni i da je svjestan kako bi svi već rado bili na godišnjem odmoru.

U ovih pet dana koliko su igrači već u Sočiju i privikavaju se na teške uvjete, vjerujemo da su ih izbornik Dalić i kondicijski trener Luka Milanović dovoljno osvježili i kako su spremni za još jedan iskorak.

Prema viđenom na treninzima, očekuje se da će sastav za Rusiju biti identičan onome kao i protiv Argentine.

Drugim riječima to su: Subašić – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić – Brozović – Perišić, Rakitić, Modrić, Rebić – Mandžukić.

Dalić je imao dvije dvojbe – zbog manjih problema koje je imao Ivan Strinić, na lijevom boku razmišljao da od prve minute krene Josip Pivarić, a druga je dilema bila defenzivni vezni. Sudeći prema posljednjim treninzima, Marcelo Brozović je ipak dobio prednost u odnosu na Milana Badelja. Kako god bilo, dojam je kako je svejedno kojih 11 istrči protiv Rusa, svi su spremni i maksimalno motivirani. Za četvrtfinale Svjetskog prvenstva nikoga ne treba ‘nabrijavati’…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...