Duško Lokin: “Ako postanemo prvaci svijeta, skinut ću periku”

Pjevač Duško Lokin, kao i većina Hrvata, vatreni je navijač naših reprezentativaca. Večeras će, kako kaže, podržavati nogometaše u svoja četiri zida, uoči polufinalne utakmice s Engleskom.

Sjećam se prvenstva 1998., ali tada nisam bio u ovakvom psihofizičkom stanju kao što sam danas. To je pozitivno psihičko stanje kada su ljudi nabijeni emocijama za reprezentaciju i kada svi očekuju da će Hrvatska proći. I ja sam jedan od tih. Međutim, kad analitički gledam, Englezi su jako dobri. Čini mi se da igraju jedan brži nogomet i da su ti mladi igrači ‘gladni’ da, nakon toliko godina, Engleska uđe u finale svjetskog prvenstva. Ipak, kada pogledam naše igrače, njihovo iskustvo i znanje, tvrdim da su nam danas veće šanse nego što su bile protiv Argentine. Svi smo za Hrvatsku i vjerujem da Englezi večeras zaista mogu ‘pasti’, kaže Duško.

Zadar je ponosan na svoje igrače koje je dao, tu je u prvom redu kapetan Luka Modrić. Mladen je s njim na redovnoj telefonskoj liniji, a kako Vi stojite?

Kada je Grdović pobijedio na splitskom festivalu, otišli smo na ručak u Zadru da to proslavimo. Prvi koji ga je nazvao da mu čestita je Luka. Redovo se čuju. Mladen mu šalje pjesme, dok Luka mu priča o svojim uspjesima. Zaista su jako dobri prijatelji. Vidjeli ste što se pjeva u svlačionici, pjesme ‘Evo mene moji ljudi’ i ‘Dalmatinac sam’. Zadar ima najviše reprezentativaca. Izuzetno smo ponosni na te dečke, ne zato što su svjetske klase i fantastično predstavljaju Hrvatsku, nego zato što su oni krasni i moralni ljudi, kazao je Lokin.

Kad vidite ovo ‘navijačko ludilo’ oko nas, bude li Vam žao što ste otišli u glazbenike, a ne sportaše?

Ne, zbog toga što je bilo davno kad sam se ja bavio sportom. Čovjek u životu zna reći kad je dosta u bilo čemu. Ja sam već nekoliko puta htio reći dosta glazbi, ali uvijek se pojavi neki uspjeh, neka turneja. Moj zadnji hit ‘Volim žene sve’ postigao je ogroman uspjeh, dodao je.

Ako budemo prvaci svijeta, mnogi Hrvati najavljuju neke hrabre podvige. Mladen Burnać tvrdi da će se skinut gol, gospodin Beusan kaže da je dogovorio termin za brijanje brkova…

To uvjetuje što ću ja sa svojom frizurom, kosom. Ako budemo prvaci svijeta skinut ću svoju frizuru, periku i svi će se diviti Dušku Lokinu i njegovoj prirodnoj ljepoti, zaključila je legenda zadarske glazbe za 24 sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...