DVD Pag treba 35 tisuća kuna za kupnju vatrogasne opreme: “Svaka pomoć nam je dobrodošla”

DVD Pag treba pomoć u vidu prikupljanja financijski sredstava za kupnju vatrogasne opreme koja ne spada u standardnu vatrogasnu opremu s obzirom da se radi o alatima i sustavima za izvlačenje unesrećenih iz dubina i visina. DVD Pag kao najisturenija dobrovoljna vatrogasna postrojba u Zadarskoj županiji izvodi preko 95% intervencija potpuno samostalno.

“Posjedujemo obučene i specijalizirane dobrovoljce koji nesebično izlažu svoje živote za pomoć drugima. S obzirom da smo u posljednje vrijeme rješenje za apsolutno sve probleme gdje redovne spasilačke snage zakažu, otvorilo se pitanje kupnje opreme koja će služiti izvlačenju unesrećenih iz jama, ponora, nepristupačnih plaža, brda, litica i sl.

Navedena oprema košta 35.000,00 kuna s PDV-om te bi uvelike olakšala rad našim vatrogascima.

8.7.2018 godine u ranim popodnevnim satima susreli smo se s intervencijom izvlačenja unesrećene osobe s nepristupačne plaže na predjelu Bošana, grad Pag koja je samo još jedna u nizu sličnih intervencija. Naime u postupku izvlačenja morali smo koristi „sirovu snagu“ članova spasilačkog tima koji su unesrećenu osobu izvlačili 45 minuta kroz gustu šumu i nepristupačni teren s iznimno velikim nagibom. Da smo međutim, posjedovali navedene sprave za izvlačenja unesrećenih iz dubina i visina isto spašavanje bi obavili u svega desetak minuta te na takav način skratili period transporta teško ozlijeđene osobe do vozila Hitne medicinske pomoći.

Ovim putem apeliramo na vas da nam u skladu s vlastitim mogućnostima pomognete u prikupljanje novčanih sredstava za kupnju seta sprava za izvlačenja unesrećenih iz dubina i visina.

Uplatu možete izvršiti na žiro račun Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pag IBAN HR 4524020061100728543 s naznakom „Pomoć za kupnju opreme 2018. godine“. Svaka novčana pomoć nam je dobrodošla.”

Vaši paški vatrogasci

Predsjednik DVD-a Pag Jure Orlić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...