Evo kako Biograd dočekuje sezonu; Riva raskopana, radovi obavljeni amaterski, a oblutci za plažu postavljaju se svukuda

Neposredno prije izbora 2017. raskopana je biogradska riva radi postavljanja nove rasvjete u obliku „kandelabra“ kako su ih nazivali u nekim našim medijima. Nije trebalo dugo da stanovnici Biograda dadu svoj naziv novim rasvjetnim tijelima te su ih nazvali „raspelima“.

Posao je započet pred turističku sezonu 2017. godine neposredno pred izbore jer je vladajućem HDZ-u i gradonačelniku Knezu trebao jedan vrlo vidljiv projekt koji će se završiti i pokazati uspješnost kako bi se podsjetili birači da su oni upravo to što je najbolje za budućnost i boljitak grada. Posao je čak i dobro išao te je u rekordnom roku postavljena rasvjeta na cijeloj biogradskoj rivi. No, malo se ipak kasno krenulo pa je trebalo požuriti sa završetkom da se ne bi otišlo u sezonu.

Rezultat toga je da je šetnica od marine ispred hotela do parapeta napravljena tako da su kocke postavljene kao da su ih djeca iz vrtića slagala jer između istih ima i po 2 cm razmaka, tamo gdje su falile kocke nalijevao se beton ili su se postavljale kocke koje nisu iste boje, drugim riječima, nije se vodilo računa o izgledu, već samo o funkcionalnosti iako je i ona upitna. Najveći problem koji je preostao, a na što je iz redova oporbe bilo dosta prigovora je to što se nije pokrpao razbijeni dio asfalta od glavnog mula do benzinske postaje.

Sezona je došla i prošla, pa je došla i ova, ali problem nije riješen. Objašnjenje gradske uprave je posebno zanimljivo, a ono glasi: izvođač radova Lavčević nije platio Županijskim cestama, pa ove nisu asfaltirale, a mi eto to nismo znali. Zar je moguće da više od godinu dana nisu saznali, kakva je to briga o najvidljivijem dijelu grada, dijelu koji gradu donosi novac, jer htjeli oni to priznati ili ne, turizam je jedina grana koja nas drži iznad vode. I onda nakon zadnje sjednice, nešto se pokrenulo, ali opet ne vodeći računa o trenutku.

I na današnji dan, iako je sezona po riječima dogradonačelnika Stopfera počela još za slovenski vikend, te umjesto da grad bude spreman za turizam već tada, imamo situaciju da je riva raskopana od glavnog mula do trajektne luke, a radovi se obavljaju već nekoliko dana, te bi trebali trajati 15 dana (taman do 10.7.), da Bošana d.o.o. navozi oblutak na plažu Bošana (10-15 m3), ali im se događa da vozači ne znaju gdje se nalazi plaža, pa odvoze kamen kojekuda i sl. No to je još i normalno, prema informacijama koje smo dobili, plaža Bošana je 2017. godine poravnata 7.7., a godinu prije toga 30.6.

Izvana kad se gleda svako bi pomislio da je grad Biograd dobro organizirana zajednica, no pravi dojam koji se nameće je površnost, stihija uvjetovana onim o čemu pišu mediji, pa se gase požari da bi se održao privid dobro organizirane zajednice.

Čudno, jer je na vlasti jedna stranka već 13 godina, kojom zadnjih 11 godina rukovodi jedan čovjek te bi u gradu uz pametno planiranje stvarno trebala biti dobro organizirana zajednica, koja planira racionalno, pametno koristeći svaku kunu koju građani uplate u blagajnu.

S obzirom na nedavno prikazani izvještaj i izvršenje 37% u odnosu na originalni proračun, nema tu od organizirane zajednice ni O. Kažu da riba smrdi od glave zar ne, piše Biogradski.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...