Gradonačelnik Knez i dalje svjesno koristi slogan “SRCE JADRANA” iako na njega nema nikakvo pravo!

Iako je više puta upozoren, što usmeno što pismeno, od strane Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, kako krši sve zakonske odredbe (pa i one o tri godine zatvora za počinjenje djela povrede žiga) biogradski gradonačelnik Ivan Knez i u ovom se slučaju postavio iznad zakona.

Nekoliko puta smo posljednjih godina upozoravali direktora Turističke zajednice Grada Biograda odnosno gradonačelnika Ivana Kneza, no od njega smo dobili samo obećanja kako Grad i Turistička više neće koristiti naš registrirani žig, kazuje nam direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella.

Od njega smo doznali kako upravo ova Turistička zajednica, a što je vidljivo i u sustavu Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, polaže pravo na žig verbalnog naziva “SRCE JADRANA” od 2009. godine od kada ga i koriste, a to namjeravaju činiti i dalje te će upravo ovih dana nadležnom Zavodu uputiti zahtjev za produljenje prava korištenja žiga na narednih 10 godina.

Evidentno je da Knezu ništa ne predstavlja ni činjenica da je za ovo kršenje prema 288. članku Kaznenog zakona predviđena kazna do 3 godine zatvora, jer se isti postavio iznad zakona ove zemlje.

Posljednje upozorenje Knezu od strane Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske zajednice dano je prošle godine, no Grad Biograd i ove je turističke sezone nastavio s komuniciranjem, možemo slobodno reći, s ukradenim sloganom.

Do kada, pita se portal Biogradski.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...