do zore

Grdović o povijesnom slavlju s Vatrenima: “Ovakva fešta se ne pamti, plakali smo i pjevali”

Arhiva AZD/Ilustracija

Reprezentativci su tradicionalno nakon svake pobjede na SP-u slavili u svlačionici i autobusu uz veliki Grdovićev hit ‘Nije u šoldima sve’, a sad su omiljenog pjevača dočekali nakon velike pobjede. Na poziv kapetana Luke Modrića legendarni zadarski pjevač stigao je u Moskvu u društvu supruge Brankice i rođaka Šime. Pjevač nam je u telefonskom razgovoru, netom nakon što se probudio, otkrio detalje nezaboravne proslave, piše tportal.hr.

‘Ovakva fešta se ne pamti. Ustao sam kratko nakon sat i pol spavanja jer smo feštali do zore. Oduševljen sam pobjedom i atmosferom kakvu smo napravili skupa. Pjevali smo u glas, bez mikrofona, samo uz gitaru. Bilo nas je stotinjak i nema tko nije pustio glas, od moje Brankice do Franke Batelićkoja je zapjevala sa mnom’, rekao nam je Mladen Grdović. Kao najvrsniji vokalisti i sluhisti od nogometaša pokazali su se Vedran Ćorluka i Ivan Rakitić, kaže.

‘Pjevali smo ‘Nije u šoldima sve’, ‘Sve za ljubav’,’ ‘Evo mene moji ljudi’, ‘Kalelargu’ za moje Zadrane Modrića, Vrsaljka, Subašića i Livakovića, preko slavonskih pjesama, ma sve živo! Plakali smo i pjevali, bilo je jako nabijeno emocijama’, pod jakim je dojmom Mladen Grdović. Na meniju se našla dalmatinska hrana i jadranska riba.

‘Konobari su jako uljudni, oduševili su me. Kad sam bio 1973. u Moskvi nismo imali ni paštetu’, prisjetio se legendarni pjevač koji s našim nogometašima ostaje u Rusiji do kraja.

I strani mediji zainteresirali su se za njega budući je pjesma ‘Nije u šoldima sve’ postala neslužbena himna naših nogometaša.

‘Dao sam više intervjua za strane medije, posebno sam bio zanimljiv Britancima. Ja sam pričao na talijanskom, pa neka me prevedu’, poručio je na kraju kroz smijeh uvijek dobro raspoloženi glazbenik.

Ostavi komentar koristeći Facebook