Gužve na cestama ne staju, ponegdje mokri i skliski kolnici

Kolnici su mokri i skliski u Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru. Promet je vrlo gust na većini cesta u smjeru mora i obrnuto u smjeru unutrašnjosti, duž Jadranske magistrale (D8), zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, u trajektnim lukama kao i na graničnim prijelazima. Na Kaštelu i Plovaniji kolona je duga oko 5 km i dijelom se proteže na Istarski ipsilon te se na ulaz i izlaz iz zemlje čeka sat vremena.

Na državnoj cesti DC1 između Karlovca i Slunja promet je prekinut kod mjesta Krnjak, zbog prometne nesreće,  javio je Hrvatski autoklub (HAK).

Na A1 kod naplatnih postaja Lučko u smjeru mora kolona je duga oko 500 m. U smjeru Zagreba kolona je duga oko 6 km; kod naplatnih postaja Demerje u smjeru Zagreba kolona je duga oko 1 km.

Kolone na prometnicama diljem Hrvatske

Kolona je u pokretu između Lučkog i Bosiljeva 2 u smjeru mora; kolona u pokretu između čvorova Maslenica i Sveti Rok u smjeru Zagreba; između 239.+500 km i 242.+500 km u smjeru Dubrovnika kolona vozila je oko 2 km; na 362. km u smjeru Dubrovnika vozilo je u kvaru.

Na A2 Zagreb-Macelj promet pojačan u oba smjera; kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Slovenije kolona je duga oko 1,5 km (povremeno se vozila zaustavljaju kod tunela Frukov Krč).

Na  A3 Bregana-Lipovac promet pojačan u smjeru istoka; kolona osobnih vozila kod GP Bajakovo u smjeru Srbije duga je oko 6 km; prometna nesreća je na 55. +450 km u smjeru Lipovca između naplatne postaje Zagreb istok i čvora Ivanić Grad u smjeru Lipovca; teretno vozilo u kvaru je na zaustavnoj traci na autocesti A3 na 119+350 km u smjeru Lipovca između čvora Kutina i Novska.

Pojačan priljev u trajektne luke

Na A7 GP Rupa-čvor Diračje kolona je između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka duga oko 3 km. Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je duga oko 5 km, dijelom se proteže i na Istarski ipsilon; kod čvora Matulji u smjeru Rijeke kolona je duga oko 3 km.

Kod čvora Matulji u smjeru Istre kolona je duga oko 2 km. Na Krčkom mostu (DC102) pojačan promet u oba smjera, kolone su duge oko 4 km. Na GP Macelj se na ulaz u Hrvatsku čeka oko pola sata. Pojačan je priljev vozila u većini trajektnih luka, prenosi 24 sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...