HNS demantirao vijesti s Facea; Reprezentacija ne daruje 23,6 milijuna eura za pomoć djeci

Facebookom se širi fake news o donaciji hrvatskih reprezentativaca

To u međuvremenu objavljuju i neki relevantni svjetski mediji, poput njemačkog T-onlinea, te popularnih stranica na Facebooku kao što je SportsBible. Oni su na Facebooku objavili da je ”hrvatska reprezentacija odlučila donirati 23,5 milijuna eura za siromašnu djecu”, koja će zahvaljujući tome moći otići na ljetovanje. Na SportsBibleu taj je fake news po Facebooku podijeljen nekoliko tisuća puta.

Čini se da je sve to lansirano zahvaljujući lažnom mejlu koji je pripisan izborniku Zlatku Daliću, iako ga on nije napisao, a u kojemu se najavljuje takva donacija u humanitarne svrhe. Dio priče svakako je i provjerena činjenica da je francuski nogometaš Kylian Mbappe doista svoju zaradu s SP-a dao udruzi s kojom već surađuje i koja organizira bavljenje sportom za siromašnu i djecu s posebnim potrebama, pa se sada to projicira i na ostale nogometaše.

U svakom slučaju, priča o tome da će reprezentativci donirati više od 20 milijuna eura za potrebitu djecu je fake news, a to je potvrdio i glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak u emisiji Otvoreno na HTV-u.

Glasnogovornik HNS-a sve demantirao na HTV-u

”Da vas pitam, što je s premijama? Pojavila se jučer informacija da će reprezentativci novac od premijera dati za djecu Hrvatske. Je li to točno?” upitao je u jednom trenutku voditelj Otvorenog Damir Smrtić, prenosi Index.

Pacak je odgovorio: ”Sigurno da bih na nacionalnoj TV kući očekivao da imate dobre izvore… To je apsolutno bezvezna informacija, koja se putem društvenih mreža plasirala kao nešto što je izbornik Dalić objavio, premda i u tom originalnom tekstu piše da on nije autor tog teksta.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...