Hrvatski izbornik Zlatko Dalić službeno nominiran za najboljeg trenera svijeta!

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić službeno je nominiran za najboljeg trenera svijeta, točnije nagradu ”The Best”, objavila je FIFA. U konkurenciji je ukupno 11 stručnjaka koji su ušli u uži izbor za najboljeg trenera u protekloj sezoni. Dobitnik će biti izabran 24. rujna na gala svečanosti u Londonu, prenosi Gol.

U obzir su uzeti rezultati koje su treneri ostvarili od 3. srpnja prošle do 15. srpnja ove godine. Dalić je odveo Hrvatsku do finala Svjetskog prvenstva, što je i više nego dovoljno da naš stručnjak bude uvršten u među 11 najboljih trenera svijeta. Sigurni smo kako će tu nominaciju znati proslaviti na velikomdočeku koji mu se sprema u Livnu.

Ostali su kandidati za trenera godine Massimiliano Allegri (prvenstvo i kup u Italiji), Stanislav Čerčesov (četvrtfinale SP-a), Didier Deschamps (svjetski prvak), Pep Guardiola (prvenstvo u Engleskoj), Jurgen Klopp (finale Lige prvaka), Roberto Martinez (četvrtfinale na SP-u), Diego Simeone (Europska liga), Gareth Southgate (polufinale SP-a), Ernesto Valverde (prvenstvo i kup u Španjolskoj), Zinedine Zidane (Liga prvaka).

Glasajte ovdje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...