Idućeg vikenda na rivi nas čeka tradicionalna Noć punog miseca

Ove godine Noć punog miseca odvijat će se od 26. do 28. srpnja na Rivi, a centralno događanje bit će u subotu, 28. srpnja 2018. godine.

Noć punog miseca je manifestacija koja promovira tradiciju, povijest, kulturu, običaje i gastronomiju zadarskog kraja. Festival je to hrane, kulture, tradicije i običaja zadarskih otoka, priobalja i zaleđa.

Tradicionalni je to, sedamnaesti po redu festival kulture, hrane i običaja zadarskog kraja koji nas na trenutak u vraća u daleku prošlost i podsjeća nas kako je to nekada bilo.

Zbog nje ljudi prevaljuju stotine kilometara da bi iznova doživjeli manifestaciju poznatu u cijeloj zemlji i šire kao Noć punog miseca.

Ugasit će ponovo javna rasvjeta, riva će biti obasjana svjetlom baklji i svijeća, štandovi će nuditi raznolika tradicionalna jela, brodovi se pretvarati u ploveće štandove, riva će odzvanjati u klapskoj pismi i plesu, turisti i domaći nasmijani i veseli šetat će i uživati ispod velikog i sjajnog mjeseca…

Brodovi se pretvaraju u ploveće štandove na kojima se nudi sve od najbolje tunjevine i srdela čuvenih kaljskih ribara do novigradskih dagnji. Starinske, privremene konobe poslužuju najraznolikija tradicionalna jela, od ninskog šokola do smokava, sira, rakije i ostalih delicija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...