Kakvo priznanje! Luka na popisu kandidata za najboljeg nogometaša svijeta!

Nakon Zlatka Dalića, koji je nominiran za najboljeg trenera godine, još jedan Hrvat našao se u konkurenciji za najboljeg u minuloj sezoni (završno sa Svjetskim prvenstvom), a to je Luka Modrić. Kapetan Hrvatske službeno je nominiran za najboljeg igrača svijeta, odnosno za FIFA-inu nagradu The Best, koju je lani dobio Cristiano Ronaldo. U obzir su uzeti rezultati koje su treneri ostvarili od 3. srpnja prošle do 15. srpnja ove godine.

Modrić je osvajač Lige prvaka, vođa svjetskih viceprvaka s netom završenog Mundijala u Rusiji, na kojem je proglašen najboljim igračem dobivši Zlatnu loptu. Lani je u istom izboru Luka Modrić zauzeo šesto mjesto, s 3.33 posto glasova, piše Gol.

Preostalih 10 kandidata za nagradu “The Best” su: Cristiano Ronaldo, Kevin De Bruyne, Antoine Griezmann, Eden Hazard, Harry Kane, Kylian Mbappe, Lionel Messi, Luka Modrić, Mohamed Salah, Raphael Varane

U momčadi Reala Luka je bio neizostavan član, zajedno s Cristianom Ronaldom, Sergiom Ramosom i Marcelom, dok je bez ostalih bivši trener Zinedine Zidane mogao i znao. Uvijek je naglašavao da mu je Modrić jedan od ključnih igrača u momčadi, koji “pokreće igru, drži vezni red pod kontrolom, započinje većinu opasnih akcija”…

Luka Modrić bit će uz Antoinea Griezmanna glavni kandidat za najboljeg nogometaša sezone, a tu će naravno biti i standardni kandidati Lionel Messi i Cristiano Ronaldo.

Glasajte ovdje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...