Kod Paga pronađeno tijelo nestalog 27-godišnjaka

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izvijestilo je da je u utorak poslijepodne pronađeno tijelo 27-godišnjaka za kojim se tragalo nakon što je nestao u ponedjeljak.

Službenici Lučke ispostave Starigrad – Paklenica pronašli su beživotno tijelo nestalog turista, M. K. (1991.) malo poslije 18 sati, u okviru organizirane potrage na poziciji oko jedne nautičke milje sjeverno od uvale Gorička, gdje je ranije danas pronađen napušteni njegov JET-ski.

MRCC Rijeka je o pronalasku tijela obavijestila Pomorsku policiju Zadar te Policijsku upravu Ličko-senjsku, nakon čega je tijelo prevezeno u Starigrad  – Paklenicu i predano u daljnje postupanje policijskim službenicima.

Kako je ranije priopćeno, mladić je u ponedjeljak poslijepodne sportsko-rekreacijskim plovilom tipa jet-ski krenuo od Novog Vinodolskog do plaže Zrće na otoku Pagu.

Odatle se u ponedjeljak u 20 sati posljednji put telefonski javio prijateljima i članovima obitelji, a potom je s njim izgubljen svaki kontakt.

Njegovo je plovilo pronađeno u utorak poslijepodne u uvali Gorička, na istočnoj obali otoka Paga, a s obzirom na to da je nedostajao ključ za paljenje koji voditelji moraju nositi pričvršćen za narukvicu, pretpostavlja se da je pao u more, a plovilo je nastavilo plutati dok se nije nasukalo.

Na moru su vladali vrlo povoljni uvjeti, pa su vremenske neprilike isključene kao uzrok te pomorske nesreće.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...