Korisnici Samsunga u panici jer im mobiteli sami od sebe šalju sve fotografije drugima!

Panika se proširila među korisnicima Samsunga nakon što je jedan od njih na Redditu napisao kako mu je mobitel sam poslao sve fotografije na broj iz njegova imenika. Srećom, bio je to broj njegove djevojke, piše Tech Crunch.

Osim fotografija, Samsung modeli Galaxy S9 i Galaxy Note 8, tijekom noći su poslali i zakazane poruke na nasumične brojeve, a nakon toga nisu bile spremljene u pretincu poslanih poruka. Najviše korisnika koji su se žalili na ovaj problem imaju račun kod T-Mobilea pa se zato pojavila sumnja da je to njihova greška. Također, većina njih je nedavno ažurirala aplikaciju Samsung Messages preko koje se šalju poruke na ovim mobitelima.

Glasnogovornik Samsunga je rekao kako “su svjesni problema i trenutno rade s tehničkom podrškom kako bi ustvrdili što se zapravo dogodilo” te pozivao sve kojima je mobitel sam slao fotografije i poruke da se jave njima direktno. T-Mobile je kategorički ustvrdio kako krivica nije njihova te korisnike uputio na Samsung.

Što možete napraviti ako sumnjate da bi i vaš Samsung mogao početi slati fotografije nasumičnim kontaktima? Prvo, savjetuje Tech Crunch, odite na postavke aplikacije Samsung Messages i isključite opciju kojom joj dajete odobrenje za pristup pohrani, koja uključuje i galeriju. To znači da ćete za svako slanje fotografija od tog trenutka nadalje morati dati dopuštenje aplikaciji. Druga opcija je još radikalnija – prestanite koristiti Samsung Messages sve dok se problem ne riješi i komunicirajte preko drugih aplikacija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...