Ljeto kao da je otišlo; Stižu nam obilne kiše i pad temperature, zbog oluja izdana upozorenja

I dalje ništa od ljeta. Upravo suprotno, u idućih par dana očekuje nas nestabilno vrijeme s pljuskovima, grmljavinom i obilnom kišom u dijelovima zemlje. I temperature će pasti.

Već danas u poslijepodnevnim satima se u dijelovima zemlje mogu očekivati lokalni grmljavinski pljuskovi. Oblaka će u Slavoniji i Baranji tijekom dana biti u prosjeku više nego na zapadu, a mogućnost za kišu postojat će osobito na širem karlovačkom području, navečer i u noći na petak i drugdje. Vjerojatnost za poslijepodnevne pljuskove najveća će biti u unutrašnjosti Istre te u dijelu gorske Hrvatske. Prema kraju dana mjestimice uz povećanu naoblaku može biti kiše ili pokojeg neverina i na sjeveru Dalmacije.

Za zagrebačku, karlovačku, gospićku i riječku regiju, za danas je na snazi žuto upozorenje Meteoalarma zbog mogućih grmljavinskih nevremena.

Sutra nas očekuje još nestabilnije vrijeme, i to u cijeloj zemlji osim na njezinom krajnjem jugu. Dnevne temperature na kopnu će pasti za nekoliko stupnjeva.

“U većini krajeva promjenljivo i nestabilno, lokalno uz pljuskove i grmljavinu. Mjestimice su mogući izraženiji pljuskovi i obilnija oborina, osobito u zapadnim predjelima. Sunčanije i uglavnom bez kiše zadržat će se u Dalmaciji. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na sjevernom Jadranu i bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, na Jadranu od 20 do 24, a najviša dnevna uglavnom od 22 do 27, na Jadranu od 26 do 30 °C”, stoji u prognozi DHMZ-a.

Za sutra je za zagrebačku, karlovačku, gospićku, riječku i osječku regiju izdano žuto upozorenje Meteoalarma, i to zbog mogućih jakih grmljavinskih nevremena, ali i obilne kiše.

U nedjelju je izgledno stabilnije i sunčanije, a temperature zraka će porasti. Puhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u gorju sjeveroistočni vjetar, piše HRT.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...