Ljeto se nam se (konačno) vratilo, idući tjedan temperature +35°

Napokon iznad naših krajeva jača greben visokog tlaka zbog kojeg će biti stabilnije. Tu i tamo zbog vlage na istoku zemlje će biti kakvog pljuska, ali ipak manje nego prethodnih dana.

Ljeto se vratilo u sve krajeve zemlje i to će sad trajati i većinu idućeg tjedna, ali pripremite se na to da će biti vruće i vrlo vruće. Bit će oko 33, a na Jadranu iznad 35, pogotovo u zaleđu.

U nedjelju ujutro bit će sunčano i već od jutra vrlo toplo, a u kopnenim krajevima bit će i kratkotrajne magle, osobito u gorskom dijelu. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura i bit će sunčano. Temperatura od 19 do 25. Samo u gorskoj Hrvatskoj malo niža.

Poslijepodne nas čeka sunčan i vruć dan. Bit će stabilnije nego proteklih dana, ali istočnije oko Požege mogući su lokalni pljuskovi. Temperatura između 31 i 33 stupnja.

Slavonija se ni u nedjelju, uz jači razvoj oblaka, neće odmoriti od grmljavinskih pljuskova. Poslijepodne nestabilno, osobito na krajnjem istoku, a najviša temperatura od 30 do 32.

Vruć i uglavnom sunčan dan bit će u gorskoj Hrvatskoj i na Jadranu. Puhat će slab sjeverozapadni i zapadni vjetar. Temperatura će biti do 34. U gorskom dijelu također vruće, ali ipak malo ugodnijih 28 do 30.

Na južnom dijelu Jadrana u nedjelju će biti sunčano i vruće. Povremenih grmljavinskih pljuskova može biti u zaleđu gdje će biti i najtoplije – do 35 stupnjeva. More je toplo, na sjevernom dijelu oko 25 ili 26 stupnjeva, a na jugu koji stupanj manje. S obzirom na vruće dane koji slijede, temperature će još malo rasti.

Uz vruć i sunčan dan u nedjelju će i UV indeks u svim krajevima biti vrlo visok.

Sljedećih dana vrijeme ostaje slično s tim da će temperature i dalje rasti.

U utorak, moguće i u srijedu u Slavoniji i Baranji može biti kakvog pljuska i grmljavine, no pred nama su uglavnom sunčani i vrući dani. Na Jadranu sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće uz temperaturu veću od 35 stupnjeva. U poslijepodnevnim satima, uglavnom u dalmatinskom zaleđu može biti jačeg razvoja oblaka i uz njih grmljavinskih pljuskova, piše Dnevnik.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...