Marko Pupić-Bakrač: “Zgrada Poliklinike na Kolovarama namijenjena je Zdenku Zriliću za bagatelnu cijenu”

Županijski vijećnik Marko Pupić-Bakrač uputio je otvoreno pismo predsjedniku Županijske skupštine Željku Lončaru i županu Božidaru Longinu povodom nakane prodaje zgrade Poliklinike na Kolovarama:

” Već duže vremena se najavljuje prodaja zgrade Poliklinike na Kolovarima. Zgrada Poliklinike 2012. godine procijenjena je na 26.941.000 kuna. Prilikom prodaje trebala bi prema pisanju medija ići nova procjena nekretnine, budući da je ova iz 2012. godine zastarjela. U međuvremenu su skočile vrijednosti zemljišta i nekretnina uopće.

Predmetna nekretnina nalazi se na terenu veličine gotovo 10.000 m2. Budući da je na tom području cijena zemljišta u prvom redu do mora 1.000 eura/m2, samo zemljište bez zgrade vrijedno je cca 70 milijuna kuna. Zanima me kada će biti prodaja predmetne nekretnine i hoće li biti napravljena nova procjena iste?

Budući da sam dobio informacije iz Zavoda za javno zdravstvo kako je zgrada Poliklinike namijenjena Zdenku Zriliću, zanima me imate li vi župane imate kakva saznanja o tome hoće li za zgradu Poliklinike i pripadajuće zemljište biti raspisan pošten natječaj?

Ministar Marić najavio je iseljenje Županije iz sadašnje nekretnine. Hoće li ta nekretnina isto ići u prodaju? Ako će ići, kada će biti napravljena procjena i kada je u planu prodaja?

Koja će biti namjena zgrade Poliklinike i zgrade Županije nakon prodaje?”, upitao je Pupić.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...