Modrić: “Ako ne zabijem, skinut ću se s društvenih mreža”

Nadam se se da ću nastaviti tradiciju, kazao je uz osmijeh kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić uoči susreta osmine finala Svjetskog prvenstva protiv Danske koja je na rasporedu u nedjelju u Nižnjem Novgorodu (20 sati).

Naime, sva tri hrvatska igrača koji su gostovali na posljednjim press konferencijama uoči utakmica postigli su golove. Luka Modrić protiv Nigerije, Ivan Rakitić protiv Argentine, a Milan Badelj protiv Islanda, piše Index.hr.

Uoči dvoboja protiv Danske, pred novinarima se ponovno pojavio Luka.

“Nadam se da ću nastaviti tradiciju i postići pogodak, a ako ne uspijem, morat ću se maknuti s društvenih mreža”, kazao je Luka uz osmijeh pa dodao: “Nije važno tko će postići pogodak, bitno je da pobijedimo.”

Modrić je svjestan da neće biti lako. Danska je već 18 utakmica bez poraza, a ove godine je primila samo jedan gol, i to iz kaznenog udarca. U skupini je pobijedila Peru (1-0) te remizirala protiv Australije (1-1) i Francuska (0-0).

“Njihova statistika pokazuje koliko su čvrsti, posebice u obrambenom dijelu. Morat ćemo biti na visokom nivou. Igrat ćemo protiv čvrste i neugodne ekipe. Imamo veliki respekt prema njima, ali i veliko samopouzdanje”, kazao je.

Danci se nadaju kako će njihov glavni igrač Cristian Eriksen biti prevaga na njihovu stranu. Već danima se mediji bave usporedbom veznjaka Tottenhama i kapetana hrvatske vrste.

“Ne volim uspoređivati igrače, a još manje ih uspoređivati sa mnom. Eriksen je svjetska klasa. Imao je fenomenalnu sezonu u Tottenhamu i sigurno je njihov najbolji i najvažniji igrač. Međutim, ekipa odlučuje, a ne pojedinac. Kompaktni smo, dišemo kao jedan i ako to ponovimo, možemo proći dalje.”

Dodao je kako je vrijeme da Hrvatska nakon neuspjeha u četvrtfinalu EP-a 2008. u Austriji i Švicarskoj, te u osmini finala EP-a u Francuskoj 2016., napokon prođe jednu nokaut utakmicu.

“Vjerujem kako smo to napokon sposobni ostvariti. Sigurno da je ovo vrlo bitna i važna utakmica. Odigrali smo fenomenalno u skupini, možemo biti ponosni, ali to treba zaboraviti. Čeka nas veliki ispit, ja vjerujem da je vrijeme da ova generacija pređe prepreku na kojoj smo padali od 2008. Ja očekujem da smo u ovom trenutku to sposobni napraviti. Svi smo kompaktni, dišemo kao jedno”, kazao je veznjak Real Madrida prisjetivši se na pitanje novinara početaka svoje karijere i dana provedenih na posudbi u Zrinjskom iz Mostara.

“Sve te posudbe su me izgradile kao igrača, ali i kao osobu kako bih došao na ovaj nivo gdje sam danas. Sve stepenice koje sam prošao su mi pomogle da sam danas ovdje. Trenutačno uživam i nadam se kako će to potrajati”, poručio je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...