Na Sveučilištu u Zadru 372 slobodna mjesta za jesen, u Zagrebu 2.716

Logopedija, kriminalistika, fizioterapija, radiološka tehnologija i medijski dizajn – ovogodišnji su najpoželjniji studijski programi prema omjeru broja prijava prioriteta i kvote među ovogodišnjom generacijom maturanata. Na spomenutim smjerovima slobodnih mjesta više nema.

I dok je u ljetnom roku pravo upisa na fakultete ostvarilo 25.684 kandidata, baš kao i srednje škole, fakulteti iz generacije u generaciju gube brucoše. Štoviše, ove ih je godine s pravom upisa 3906 manje nego u isto vrijeme prošle godine.

I dok su najtraženiji smjerovi i fakulteti zauzeti već u ljetnom upisnom roku, za one koji će na jesen ponovo okušati sreću preostalo je ukupno 6705 mjesta na svim sveučilištima u Hrvatskoj. Najviše slobodnih mjesta, 2716, ostalo je na Sveučilištu u Zagrebu, a slijedi 1074 slobodnih mjesta na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Najmanje slobodnih mjesta za jesenski upisni rok preostalo je na Sveučilištu u Dubrovniku, kao i na Sveučilištu u Zadru. Prijave za upis na studijske programe u jesenskom roku započet će 24.srpnja. i trajat će do 19.rujna 2018. godine. Konačne rang-liste za upis u jesenskom roku bit će objavljene 19. rujna 2018. godine, piše Večernji.hr.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...