najtraženije - popunjeno

Na Sveučilištu u Zadru 372 slobodna mjesta za jesen, u Zagrebu 2.716

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Logopedija, kriminalistika, fizioterapija, radiološka tehnologija i medijski dizajn – ovogodišnji su najpoželjniji studijski programi prema omjeru broja prijava prioriteta i kvote među ovogodišnjom generacijom maturanata. Na spomenutim smjerovima slobodnih mjesta više nema.

I dok je u ljetnom roku pravo upisa na fakultete ostvarilo 25.684 kandidata, baš kao i srednje škole, fakulteti iz generacije u generaciju gube brucoše. Štoviše, ove ih je godine s pravom upisa 3906 manje nego u isto vrijeme prošle godine.

I dok su najtraženiji smjerovi i fakulteti zauzeti već u ljetnom upisnom roku, za one koji će na jesen ponovo okušati sreću preostalo je ukupno 6705 mjesta na svim sveučilištima u Hrvatskoj. Najviše slobodnih mjesta, 2716, ostalo je na Sveučilištu u Zagrebu, a slijedi 1074 slobodnih mjesta na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Najmanje slobodnih mjesta za jesenski upisni rok preostalo je na Sveučilištu u Dubrovniku, kao i na Sveučilištu u Zadru. Prijave za upis na studijske programe u jesenskom roku započet će 24.srpnja. i trajat će do 19.rujna 2018. godine. Konačne rang-liste za upis u jesenskom roku bit će objavljene 19. rujna 2018. godine, piše Večernji.hr.

 

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar