GOOGLE KARTE SU JOŠ BOLJE

Nema više muke oko odabira restorana – Google karte znaju gdje ćete jesti

Screenshot
Tamni način

Google je nedavno najavio novosti i za Karte te su one napokon oživjele, a dostupne su Android i iOS korisnicima. Od sada je preko aplikacije moguće pronaći restoran prema hrani koju želite jesti.

Google karte postaju mnogo više od alata koji pokazuje put od točke A do točke B. Sigurno ste bar jednom uz pomoć ove aplikacije uočili obavijest o radovima na cesti, potražili neku trgovinu ili provjerili kako prometuje javni prijevoz.

Premda se najviše koristi za nepoznate lokacije i područja, jeste li se ikad zapitali što vam može reći o susjedstvu? Googleove karte sadrže recenzije te podatke o radnom vremenu mnogih restorana i trgovina, a posljednje se vrijeme fokusiraju na to da lokalcima približe njihovu okolinu.

U svibnju je Google na I/O konferenciji najavio mnogo novih značajki koje dolaze na Karte, a neke od njih upravo su postale dostupne na Androidu i na iOS-u. Tu je redizajnirana kartica Istraživanje i nova kartica Vaš doprinos. Redizajnirana kartica Istraživanje može vas obavijestiti vas o svemu što se događa na određenom području. Na taj način možete otkriti popularne restorane, aktivnosti i događaje u blizini mjesta gdje se nalazite.

Možete odabrati i kategorije – kao što su kafići ili klubovi – kako biste suzili pretraživanje. Kartica Istraživanje također sadrži uređene popise mjesta za jelo, bilo da su to dobri kafići za ručak s djecom ili najbolji restorani za romantični obrok. Nova kartica prilagođava se vašim navikama, postavljajući restorane, događaje i aktivnosti koje Google smatra da će vas privući. Postoji i mogućnost praćenja događanja u susjedstvu kako biste ostali informirani o tome što se događa.

Posljednja, ali ne i manje važna je značajka koja pronalazi sadržaje po vašem ukusu. Na primjer, recite Kartama kakva hrana vam se sviđa i predložit će vam restorane koji spremaju takva jela, piše Tportal.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar