Cestitka_Uskrs

Nema više muke oko odabira restorana – Google karte znaju gdje ćete jesti

Google je nedavno najavio novosti i za Karte te su one napokon oživjele, a dostupne su Android i iOS korisnicima. Od sada je preko aplikacije moguće pronaći restoran prema hrani koju želite jesti.

Google karte postaju mnogo više od alata koji pokazuje put od točke A do točke B. Sigurno ste bar jednom uz pomoć ove aplikacije uočili obavijest o radovima na cesti, potražili neku trgovinu ili provjerili kako prometuje javni prijevoz.

Premda se najviše koristi za nepoznate lokacije i područja, jeste li se ikad zapitali što vam može reći o susjedstvu? Googleove karte sadrže recenzije te podatke o radnom vremenu mnogih restorana i trgovina, a posljednje se vrijeme fokusiraju na to da lokalcima približe njihovu okolinu.

U svibnju je Google na I/O konferenciji najavio mnogo novih značajki koje dolaze na Karte, a neke od njih upravo su postale dostupne na Androidu i na iOS-u. Tu je redizajnirana kartica Istraživanje i nova kartica Vaš doprinos. Redizajnirana kartica Istraživanje može vas obavijestiti vas o svemu što se događa na određenom području. Na taj način možete otkriti popularne restorane, aktivnosti i događaje u blizini mjesta gdje se nalazite.

Možete odabrati i kategorije – kao što su kafići ili klubovi – kako biste suzili pretraživanje. Kartica Istraživanje također sadrži uređene popise mjesta za jelo, bilo da su to dobri kafići za ručak s djecom ili najbolji restorani za romantični obrok. Nova kartica prilagođava se vašim navikama, postavljajući restorane, događaje i aktivnosti koje Google smatra da će vas privući. Postoji i mogućnost praćenja događanja u susjedstvu kako biste ostali informirani o tome što se događa.

Posljednja, ali ne i manje važna je značajka koja pronalazi sadržaje po vašem ukusu. Na primjer, recite Kartama kakva hrana vam se sviđa i predložit će vam restorane koji spremaju takva jela, piše Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...