u sklopu njihovog međunarodnog trenažnog leta sa procedurama slijetanja i baziranja u neku od zrakoplovnih baza NATO članica

Njemački Tornado gostovao u bazi Zemunik; Šapina: “Užitak je bio sjesti u kabinu Tornada”

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Pripadnici 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku obišli su 9. srpnja 2018. avion Tornado ECR iz sastava njemačkih zračnih snaga.

Posada njemačkog aviona Tornado bila je stacionirana u bazi Zemunik u sklopu njihovog međunarodnog trenažnog leta sa procedurama slijetanja i baziranja u neku od zrakoplovnih baza NATO članica.

I ovoga puta baza u Zemuniku pružila je potporu u prihvatu posade i aviona koji je po prvi puta gostovao  u Zemunik.

U ulozi jednog od domaćina njemačke posade bio je natporučnik Luka Šapina koji je kazao kako avion djeluje uistinu moćno, a kao posebnu zanimljivost izdvojio je činjenicu kako je kao kadet na zaslonu računala imao fotografiju upravo ovog aviona.

U razgovoru sa njemačkim pilotima prisjetio sam se te zgode iz kadetskih dana, i naravno odmah mi je ponuđeno sjesti u kabinu Tornada. Bio je užitak, a posebno kada je posada pri odlasku iz baze izvela pozdravni prelet, istaknuo je natporučnik Šapina.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar