NK Zadar: “Hvala vam momci na ovom neopisivom osjećaju i euforiji”

Slika ponekad doista govori više od 1000 riječi. Ova s naslovnice je klasičan primjer toga. Četiri hrvatska reprezentativca nakon pobjede protiv Engleske, kojom su ispisali povijest i izborili plasman u finale Svjetskog prvenstva, drže hrvatsku zastavu s natpisom grada iz kojega dolaze: ZADAR.

S lijeva na desno: Šime Vrsaljko, Luka Modrić, Dominik Livaković i Danijel Subašić. Neumorni desni bek koji u jednom trenuku asistira za gol, a u drugom spašava vlastiti na gol crti. Mađioničar sredine terena i kapetan momčadi, o kojemu priča cijeli svijet i već je odavno ponestalo epiteta da se opiše njegova igra. Pa mladi vratar čije vrijeme tek dolazi te onaj koji je svojim obranama, postupcima i emocijama osvojio srca svih, kažu iz NK Zadra.

“Četvorica veličanstvenih Zadrana, kojima se zamalo priključio i peti – Ivan Santini, koji je bio dio momčadi u kvalifikacijama te na prvom izbornikovom popisu za SP. Pa iako Ivan fizički nije u Rusiji, srcem i dušom je sigurno uz svoje suigrače i sugrađane i može ga se slobodno smatrati dijelom ovoga sportskog čuda.

Čudo je samo po sebi da je jedna malena zemlja poput Hrvatske izborila FINALE SVJETSKOG PRVENSTVA u najpopularnijem sportu na kugli zemaljskoj. Najmanja zemlja u povijesti nakon Urugvaja, koji je bio prvak daleke 1930. i 1950. A kakvo li je tek čudo da četiri igrača, od kojih tri iz udarne jedanaestorke dolaze iz gradića na jadranskoj obali od niti 80 tisuća stanovnika.

I iz kluba koji nosi ime toga grada – Nogometnog kluba ZADAR. I Luka i Šime i Danijel i Dominik prve su nogometne korake napravili u našoj školi nogometa. Tu su proveli važan dio odrastanja, nogometnog i ljudskog te stekli bazu koju su kasnije vlastitim radom i upornošću nadograđivali i došli, evo, na prag nogometnog raja.

Malo je reći da osjećamo ponos i sreću, da nam je srce puno što se možemo cijelom svijetu pohvaliti da su to naši momci, zadarska dica, dica Nogometnog kluba Zadar. I što je najljepše – da se oni sami tako osjećaju. Dovoljno je pogledati njihove objave na društvenim mrežama i tu virtualnu komunikaciju sa svojim gradom i matičnim klubom. Na kraju krajeva, svi su oni od prošle godine i članovi NK Zadra.

Hvala Vam momci na ovom neopisivom osjećaju, na ovoj euforiji koja vlada našom zemljom, na ovim čarobnim trenucima koje ćemo pamtiti cijeli život i na načinu na koji se borite za hrvatski dres. Tri uzastopne pobjede nakon produžetaka, dvije nakon penala. Kao nitko nikada u povijesti! Ako postoji netko na kugli zemaljskoj tko još ne zna za Hrvatsku, taj će saznati u nedjelju.

U nedjelju od 17 sati oči cijeloga svijeta bit će uprte u Moskvu, u veliki finalni okršaj Hrvatske i Francuske. Bit će to novi trenuci za povijest. Trenuci, koji će ponovno svima napuniti srca srećom i ponosom. Trenuci, koji će nam ostati u sjećanju cijeli život. Bez obzira na ishod. A prema dosad viđenom, lako je moguće da ishod bude takav da na onoj slici s početka u nedjelju bude još jedan detalj – pokal namijenjen svjetskim prvacima.

Samo hrabro, Vatreni! Zadar i Hrvatska su uz vas!”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...