Ove godine stižu dva iPhone modela sa dvije SIM kartice i jedan s jednom

Apple ove godine treba predstaviti tri nova iPhonea. Prema novom izvještaju koji stižu iz daleke nam Kine dva, od ukupno tri iPhonea imat će i Dual-SIM Dual Standby značajku.

No, prije nego što se previše poveselite znajte kako postoji kvaka 22. Naime, standardnu konfiguraciju sa dvije SIM kartice kakva vam je dobro poznata (dva fizička utora za SIM kartice) bit će dostupna samo u Kini. Razlog tomu je što Kina ne podržava Apple SIM.

Za sva ostala tržišta, dual-SIM značajka će biti izvedena na principu – jedna prava, jedna virtualna SIM kartica. Potonje ne bi trebalo predstavljati posebno veliki problem budući da je Apple SIM podržan u više od 180 zemalja svijeta među kojima se nalazi i Hrvatska. Potpun popis zemalja koje podržavaju Apple SIM možete proučiti ovdje.

Izvještaj navodi kako se Apple odlučio na implementaciju dual-SIM podrške kako bi bolje konkurirao na tržištima Azije i Afrike. Naime, istraživanja su pokazala kako u Kini između 3 i 4 milijuna korisnika mobitela imaju uređaje s dvije SIM kartice.

Također velik broj korisnika je naveo kako su se odlučili na nabavku Android uređaja isključivo iz razloga što iPhone (trenutno) nema tu mogućnost te što iPhone ima bateriju slabiju od 3.000 mAh.

Inače Apple SIM nije ništa novo, ovu tehnologiju smo već imali prilike upoznati na iPadu Air 2 iz 2014. godine, javlja Bug.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...