Ovo je mogući put Hrvatske do zlata; Ovdje saznajte raspored Vatrenih na putu do sna

Po prvi put od 1998. godine – kada je hrvatska nogometna reprezentacija predvođena izbornikom Miroslavom Blaževićem i strijelcem Davorom Šukerom stigla do brončane medalje na SP-u u Francuskoj – Hrvatska je slavila na nekom velikom natjecanju u utakmici nokaut faze turnira.

Igra protiv Danske koju su Vatreni nadvisili jedanaestercima u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji nije bila blistava, ali je pobjeda upisana, kako je to izjavio izbornik Zlatko Dalić, zahvaljujući karakteru momčadi koju vodi i sreći koju treba zavrijediti, donosi net.hr.

Hrvatska je, dakle, još uvijek unutra. Vedran Ćorluka ne skriva ambicije momčadi koja nije došla u Rusiju tek po prolazak skupine već, izjavio je, po naslov, a kad igrači ne skrivaju svoje želje i navijači imaju pravo na maštanje.

Maštanje ima raspored
To maštanje ima i neki raspored pa nadanja Hrvatske da će na stadionu Lužnjiki u Moskvi slaviti najveći uspjeh u povijesti hrvatskog nogometa izgledaju ovako:

 

 

 

Vatreni svoju sljedeću utakmicu igraju protiv Rusije, domaćina turnira i reprezentacije koju nitko nije vidio ovako duboko u ždrijebu. Zaslužili su to Rusi prolaskom skupine i eliminacijom Španjolske, bivšeg svjetskog prvaka, protiv koje su, baš kao i Hrvatska protiv Danske, slavili pobjedu nakon boljeg izvođenja udaraca s bijele točke. Taj se dvoboj igra sljedeće subote na stadionu u Sočiju s početkom u 20 sati.

Finale je 15. srpnja
Hrvatska je favorit protiv Rusije i zalog za optimizam po pitanju raspleta tog ogleda postoji (upozorenje je da su favoriti bili i Španjolci) i to je verzija koje ćemo držati. Pobjeda Hrvatsku odvodi u borbu za medalje, u polufinale na Lužnjiki koje bi onda igrala u srijedu 11. srpnja, također s početkom u 20 sati.

Taj dio ždrijeba tek treba biti odrađen, a u četvrtfinalu će zaigrati bolji iz ogleda između Švedske i Švicarske, odnosno Engleske i Kolumbije. Pobjednici formiraju četvrtfinalni par koji će u međusobnom ogledu odrediti tko je bolji i tko će igrati protiv, nadajmo se, Hrvatske.

Finale je na rasporedu 15. srpnja u 17 sati i tek tada Vatreni mogu igrati protiv, primjerice, Brazila, Francuske, Urugvaja ili, recimo, Belgije. Dan ranije igrat će se utakmica za treće mjesto. Njen početak je u 16 sati…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...