Par dana će biti sunčano, a onda opet nestabilno

Pred nama je nekoliko stabilnih dana, a onda će nam opet trebati kišobrani.

Tijekom četvrtka bit će pretežno, a u središnjim i istočnim krajevima djelomice sunčano. Uz više oblaka mjestimice kiša i pljuskovi, osobito u Slavoniji, Baranji i Podravini, javlja N1.

Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i sjeverni, u istočnim krajevima na udare i jak. Na Jadranu uz obalu ujutro slaba do umjerena bura, danju umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 27 i 32, u istočnoj Hrvatskoj od 24 do 28 °C, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za četvrtak.

U petak pretežno sunčano i u mnogim krajevima vruće. Uz umjeren razvoj oblaka poslijepodne uglavnom u gorskim krajevima te u Istri mogućnost pljuskova. Vjetar većinom slab, u istočnoj Hrvatskoj i umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će u noći i ujutro puhati slaba do umjerena bura, danju zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na Jadranu od 20 do 24, a najviša dnevna od 28 do 33 °C.

Za vikend će ponovno biti nestabilnije. U noći sa subote na nedjelju bit će kiše i grmljavine, a preko dana će biti svježije.

Početkom tjedna će biti svježije – niže temperature zraka, ali i mora koje će rashladiti bura.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...