“Petrčko lito” ide dalje i donosi niz događanja

U četvrtak, 19. srpnja, na novoj rivi u centru Petrčana u nastavku ljetnih događanja nastupit će klapa Puntamika, a koncert počinje u 21 sat.

Zadarska klapa, svima znana po brojim hitovima, izvest će popularne pjesme Pivaj Dalmacijo, Zvonu zvona svete Stošije, Dalmatinko, Plavi anđele itd. Osim autorskih pjesama Denisa Maričića Dende, posjetitelje će razveseliti i mnogim drugim dobro poznatim stihovima dalmatinske tradicionalne i popularne klapske pisme. Mještane Petrčana i njihove goste očekuje nezaboravan provod u ambijentu malog mista uz more i dalmatinskom štihu.

Klapa Puntamika je na zadarskoj glazbenoj sceni i hrvatskim top listama dugo prisutna, a uz mnogobrojne nastupe i pripremu novih pjesama posebno se ističe njihov pobjednički hit Tija bi te svojom zvat, kojeg su 2013. godine izveli na Višnjiku, pomeli klapsku konkurenciju i osvojili nagradu Hit hitova.

U petak, 20. srpnja centar Petrčana postaje velika pozornica. Na novoj Petrčkoj rivi nastupit će KUD Zadarski tanac, a kroz mjesto će nas u klapskom điru svojom pjesmom zabavljati dalmatinski Trio Nandino.

KUD Zadarski tanac svoj zabavni program izvodi kao kombinaciju suvremenih i tradicionalnih pjesama i plesova, folklornoga i dalmatinskog melosa. Susret dalmatinske pjesme i plesa u izvedbi svima dobro poznate klape i KUD-a garancija je veselog provoda do dugo u noć.

Ulaz na sve manifestacije je slobodan!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...