Počeo udarni turistički vikend, vozi se usporeno, na Lučkom kolona duga devet kilometara

Udarni turistički vikend je započeo i na hrvatskim prometnicama. Sve koji kreću na put, iz HAK-a, mole za strpljenje jer je pojačan promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, ali i na autocesti Bregana – Lipovac u smjeru istoka te povremeno na autocesti Rijeka-Zagreb, riječkoj obilaznici, Jadranskoj i Ličkoj magistrali te na prilazima turističkim središtima duž obale, ali i graničnim prijelazima posebice sa Slovenijom, Srbijom i BiH.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, povremeno na autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb, riječkoj obilaznici, Jadranskoj (DC8) i Ličkoj magistrali (DC1), na prilazima turističkim središtima duž obale, povremeno u trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima, osobito sa Slovenijom, Srbijom i BiH, upozoravaju iz HAK-a.

Povremeno se vozi uz zastoje, pa se one koji su na putu ili se planiraju krenuti, mole za strpljenje.

Zbog prometne nezgode autocesti A3 Bregana-Lipovac oko 2 kilometra prije čvora Ivanja Reka u smjeru Lipovca formirala se kolona vozila u pokretu duga oko 5 kilometara. Mole se vozači na dodatan oprez i strpljenje!, poručuju iz HAK-a.

Na autocesti A1, kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko 9 kilometara, a na Demerju četiri. Na autocesti A3, povećana je gustoća prometa na čvoru 4 – LUČKO u smjeru mora zbog čega se na Naplatnoj postaji Lučko formirala kolona vozila duga oko 500 metara.

Na autocesti A7 GP Rupa-čvor Diračje, zbog pojačanog prometa na izlaznom kraku čvora Matulji u smjeru Istre/Opatije dolazi do stvaranja kolone koja je sada duga 500 m.

Na Krčkom mostu promet je srednje gust u oba smjera.

Zbog radova vozi se jednom stranom, dvosmjerno, na autocesti Bregana-Lipovac između čvorova Velika Kopanica i Babina Greda.

Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će u subotu, 28. srpnja, od 04:00 do 14:00 sati te u nedjelju, 29. srpnja, od 12:00 do 23:00 sata, napominju u HAK-u.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...