Posjetili smo izložbu: “Leonardo da Vinci – Invetions” u Odjelu grada Narodnog muzeja Zadar

U Muzeju Grada Zadra otvorena je izložba izuma Leonarda Da Vincija. Gašper Kunčić iz Slovenije zajedno sa suradnikom iz Italije, izradio je  reprodukcije izuma velikog renesansnog majstora. Kunčić je radio prema izvornim skicama i služio se materijalima koji su bili dostupni i samom Da Vinciju.

Leonardo da Vinci bio je talijanski slikar, arhitekt, izumitelj, glazbenik, kipar, mislilac, matematičar i inženjer, najveći genij renesanse, čovjek koji utjelovljuje renesansni ideal svestrana čovjeka – višestruko nadarena čovjeka neutažive znatiželje i žudnje za novim spoznajama.

Posjetili smo izložbu gdje smo susreli gospodina Gašpera koji je marljivo dotjerivao postojeće izložbene primjerke te postavio pult na kojem možete kupiti majice, platnene vrečice, kemijske olovke sa motivima izložbe.

– Za ove primjerke trebala mi je godina dana da ih napravim, dok je najteža bila sama priprema, odnosno prikupljanje originalnih nacrta i informacija, kazao nam je Gašper, nadodajuči kako su reprodukcije napravljene od pravog hrasta.

Izložba se može posjetiti radnim danom od 9-20 sati, subotom od 9-14, a cijena ulaznica za djecu do 16 godina je 20 kuna, za odrasle 25 kuna.

Smatrate li da se vi ili netko vama blizak ne bi trebao nalaziti u ovoj galeriji? Ispunite Zahtjev za uklanjanje sadržaja a mi ćemo svakako pokušati uvažiti sve vaše objektivne razloge za isti. Svakako vas molimo da prije toga pročitate sve odredbe prije ispunjavanja istog.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...