Pred Hrvatskom je povijesna šansa da postane svjetski prvak

Hrvatska se probudila dan uoči finala Svjetskog prvenstva u Rusiji – nakon što je u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva hrvatska reprezentacija sjajnim preokretom pobijedila Englesku 2:1 u nedjelju u 17 sati igrat će u finalu protiv Francuske.

Hrvatska i Francuska sastat će se tako u prvoj službenoj utakmici nakon dugih 14 godina i susreta u skupini Eura 2004. koji je završio rezultatom 2:2.

Zadnji veliki nogometni događaj za pamćenje bio je prije 20 godina kada su Tricolori zahvaljujući dva pogotka Liliana Thurama za Francusku odnijeli pobjedu s 2:1 u polufinalu SP-a u Francuskoj, a Vatreni su tada osvojili povijesno treće mjesto.

Noćas je u jedan sat Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio da je u javnu prodaju pušteno 1.230 ulaznica za finale Svjetskog prvenstva, koliko je FIFA u petak kasno navečer omogućila za kupnju HNS-u, nakon odustajanja navijača drugih reprezentacija, a Hrvatski radio javio je jutros da su karte već pola sata poslije bile rasprodane.

Kako god završilo finale, no pobjedi se nadaju svi, već sad su Vatreni postigli zaista ogroman uspjeh i brojni građani i građanke očekuju se u ponedjeljak na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića na dočeku reprezentacije koja je ostvarila povijesni uspjeh plasmanom u finale Svjetskog nogometnog prvenstva, za što će ih na Pantovčaku odlikovati predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...