Prezime Modrić sinonim je za Hrvatsku, a kapetanova rodna kuća na Velebitu već je turistička atrakcija

Nakon 1998. svugdje u svijetu prezime Šuker bilo je sinonim za Hrvatsku. Od jučer takav brend postaje i prezime Modrić, a kapetanova rodna kuća na Velebitu već je turistička atrakcija.

Reprezentativni kapetan predvodi zadarsku vatrenu četvorku kojom se ponosi Zadar, ali i sva mala mjesta u zadarskom zaleđu odakle su oni porijeklom.

Trenutak kada je hrvatski kapetan proglašen najboljim nogometašem na svijetu povijesni je dan za Obrovac koji će se sad više nego ikad ponositi time da je rodni grad Luke Modrića.

Slavilo se do jutra postignuća mladića koji je sa 6 godina otišao od kuće u Zadar kao ratni prognanik i taj grad prihvatio kao svoj, donosi RTL.

“Svaka mu čast. To nam je posebno drago. Nema veze što je on iz Obrovca, on je iz Hrvatske”, kaže Šime iz Obrovca.

Lukin je rođak ovih dana vodič nebrojenim televizijskim ekipama iz cijelog svijeta koje žele vidjeti ratom razorenu rodnu kuću nogometnog virtuoza na Velebitu.

“Mi smo svi ponosni..Tu sa svih strana svita ode su dolazili ljudi, iz svih država, svih registracija, auta, džipova, svaki traži Luku”, kaže Dujo Modrić, rođak Luke Modrića.

Onako kako je prije 20 godina prezime Šuker bilo poznato svugdje u svijetu, sada će to prezime biti Modrić.

“Sami znamo kada je Luka igrao u Tottenhamu, dosta je Engleza dolazilo u Hrvatsku i ove naše krajeve, a pogotovo će sad kad imamo najboljeg igrača svijeta koji je dobio Zlatnu loptu”, kaže Marko Župan, direktor TZ Obrovac.

S Lukom Modrićem, ali i Danijelom Subašićem, Šimom Vrsaljkom i Dominikom Livakovićem s pravom se ponosi i Zadar.

Školski ravnatelj Vrsaljku i Livakoviću, Subašiću je predavao u Školi na Stanovima. Sjeća ih se s velikom simpatijom.

“Bili su bolji nogometaši i Subašić je bio bolji vratar, nego što su bili učenici. Uostalom, oni su se već kao djeca opredijelili da će im nogomet biti njihova profesija. Nije samo knjiga, u životu je potrebno i da čovjek bude kulturan i pristojan, a baš su oni takvi bili, sve i jedan”, kaže Marko Marin, ravnatelj OŠ Šimuna Kožičića Benje Zadar.

A za to je zaslužan njihov kućni odgoj. Subašići će reći da su sinove odgajali prvenstveno da budu pravi ljudi. A sada eto Danijel kući donosi i srebrnu medalju.

“A šta ja znam, još ni ja toga nisam svjesna… Samo sam vidila suze njegove i onda sam vani izašla. Eto”, rekla je Boja Subašić, majka Danijela Subašića.

“Žao mi je. Znam da je teško doći do vrhu, ali ponosni smo i ovako”, kaže otac Jovo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...