Projekcija dokumentarnog filma o uspjehu Vatrenih na Svjetskom prvenstvu 1998. u atriju palače Cedulin

Povodom 20. obljetnice najvećeg uspjeha hrvatskog nogometa, dugometražni dokumentarni film “Vatreni” ima mogućnost ponovno vratiti emociju koju smo proživjeli 1998. godine na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Film je već doživio vrlo uspješnu premijeru u Zagrebu 21. svibnja, a nakon toga vrlo emotivna prikazivanja u Splitu 24. svibnja , na Hvaru 26. svibnja, u Opatiji 30. svibnja te Vittelu Francuska 02. lipnja 2018. godine.

Osim navedenih premijera i svečanih prikazivanja film će biti prisutan i na svim većim festivalima dokumentarnoga filma diljem svijeta.

„Vatreni“ je dokumentarni film koji je proizvela meksička produkcijska kuća Geiser Media zajedno s hrvatskim sportskim entuzijastom Miroslavom Blaževićem mlađim.

Film ispričan i vođen trima glavnim čimbenicima: Nogomet, Hrvatski rat za neovisnost i rođenje nove nacije i njezinog stvarnog identiteta. Umjetnički i precizan pogled na hrvatske heroje i njihova postignuća na bojištu i nogometnom igralištu.

Godine 1998., samo tri godine nakon završetka rata za neovisnosti, nova je nacija nastupila na prvom nogometnom svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Hrvatska momčad Vatreni (Fire), natjecala se sve do kraja i stigla do same završnice natjecanja te je postigla gotovo nemoguće  osvajanjem trećeg mjesta. To je prava priča o ljudskoj hrabrosti i solidarnosti koja pokazuje da zajedništvo vodi do velikih ciljeva. Priča o domovinskom ratu pripovijedana je kroz iskustva igrača Nacionalnog nogometnog tima koji je osvojio treće mjesto tijekom Svjetskog prvenstva FIFA 1998, u Francuskoj. Njihova pobjeda donijela je veliku radost ratom razorenoj naciji te je to i ujedno najveće postignuća post jugoslavenske populacije u nogometnim natjecanjima.

„Vatreni“ je ujedno i povijesni dokument koji će se tijekom godina očuvati u hrvatskim domovima i školama kao referenca umjetničkog i humanitarnog gledanja u svoje korijene i porijeklo kao slobodnog naroda.

Pozivamo Vas da prisustvujete na projekciji filma u atriju palače Cedulin na adresi Jurja Barakovića 5 u petak, 6. srpnja 2018. godine s početkom u 21 sat. Ulaz je besplatan!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...