Promet se preusmjerava na jadransku magistralu, a iz HAK-a upozoravaju vozače na umor

Prvi srpanjski vikend na hrvatskim prometnicama prolazi u znaku vrlo gustog prometa. Otežano se i u kolonama vozi na svim cestama prema moru i s mora, a čekanja se bilježe i na graničnim prijelazima sa Slovenijom.

Smjena turista osjeti se i u turističkim objektima poput hotela i kampova. Velik broj prometnih policajaca regulira i preusmjerava promet na svim važnijim pravcima kako bi čekanja bila što kraća i kako bi svi što prije stigli do svojih odredišta.

- Promet preusmjeravaju na jadransku magistralu kako bi se izbjegla duža čekanja, rekao je Jure Jurković iz Odjela prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske.

S autoceste u blizini Ogulina uživo se javio novinar Nove TV Marko Balen, koji je rekao da za sada nije bilo većih prometnih nesreća.

- Nije bilo potrebe za većom intervencijom hitnih službi. Međutim, iz HAK-a upozoravaju vozače da stanu čim osjete umor, da se odmore te zatim nastave putovanje, rekao je Balen te dodao da je zbog kišnog vremena potrebna dodatna opreznost.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...