Prometna prognoza HAC-a; Planirajte putovanje kako biste u nedjelju na vrijeme stigli na povijesnu utakmicu Vatrenih!

Turistička sezona u punom je zamahu pa se i ovog vikenda na autocestama očekuje veliki priljev vozila,  stoga i ovim putem apeliramo na naše korisnike da zbog svoje i sigurnosti drugih sudionika u prometu, vožnju prilagode uvjetima na cesti.

Posebno molimo naše korisnike-navijače Vatrenih da u nedjelju planiraju putovanje kako bi na vrijeme stigli na željeno odredište i mogli pratiti povijesnu utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije. Tijekom vikenda i HAC se pridružuje podršci Vatrenima putem isticanja obavijesti „NAPRIJED VATRENI“ na info display-ima duž cijele trase hrvatskih autocesta. Poruka će se prikazivati u redovitim intervalima u uvjetima normalnog odvijanja prometa.

Još jednom podsjećamo kako se povećanjem prometa u ljetnim mjesecima, na žalost povećava  i broj prometnih nesreća, stoga ističemo važnost odgovornog ponašanja u vožnji. Najčešći razlozi teških prometnih nesreća su brzina i unatrag nekoliko  godina  „distrakcija“, odnosno  skretanje pažnje s vožnje, najčešće zbog korištenja mobitela.

Molimo sve korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na našoj web stranici www.hac.hr ili www.hak.hr, a preporuča se i korištenje mobilnih aplikacija za uvid u trenutno stanje u prometu poput Google karte i Waze te mobilna aplikacija HAK-a, kako bi se  informirali  i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju otežanog stanja na autocesti odabrali alternativni pravac putovanja.

U slučaju izvanrednih situacija u prometu korisnike ćemo obavijestiti putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik  u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnom info telefonu 0800 0422 i 0800 0111.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...