Ronaldu Zlatna lopta France Footballa, a ne Luki?

Iako je po mnogima Luka Modrić dosad napravio najviše u 2018. godini i zaslužuje biti proglašen najboljim nogometašem svijeta, nakon finala SP-a došlo je do velikog preokreta na kladionicama i čini se da bi mu Zlatna lopta France Footballa ipak mogla pobjeći.

Naime, vjerovalo se da su mu Kylian Mbappe i Antoine Griezmann najveće prijetnje, ali Francuzi iako su osvojili svjetsku titulu nisu napravili dovoljno da impresioniraju stručnjake i ljubitelje nogometa, a očito ni Luka pa je u prvi plan isplivao uobičajeni favorit, prenosi Tportal.

Luka Modrić otvoreno o detalju koji je odlučio u finalu te o svojoj budućnosti u hrvatskoj reprezentaciji
Cristiano Ronaldo trlja ruke, jer na kladionicama je nakon finala u Moskvi opet postao apsolutni favorit za osvajanje Zlatne lopte, s koeficijentom samo 1.25, a slijede ga Modrić s koeficijentom 4 i Mbappe s 10.

Portugalac je ove sezone osvojio Ligu prvaka, a na putu do titule škaricama potopio Juventus te serijom golova u 2018. godini na pravi način završio svoju eru u Realu. Zatim je na SP-u hat-trickom Španjolskoj pokazao moć, a onda i potpisao za torinski klub u kojem se očekuje da će nastaviti zabijati iz kola u kolo.

Modrić je dobio nagradu za najboljeg nogometaša SP-a koja se isto zove Zlatna lopta, no statistički nije bio na Ronaldovom nivou pa kladionice vjeruje da će nogometna površnost presuditi, a Portugalcu još jednom pripasti omiljena titula, šesti put u karijeri.

To će naravno biti nepravedno, jer Luka je zaslužio priznanje, ali teško je kao veznjak koji radi za momčad u takvom izboru nadmašiti napadača. Ipak, još je pet mjeseci do kraja kalendarske godine i dosta se toga može promijeniti…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...