odluka hdz-a

Šef Sabora Gordan Jandroković dobiva tri pomoćnika, jedan od njih je Božidar Kalmeta

Matija Lipar/ZARAPIX
Tamni način

Predsjedništvo HDZ-a odlučilo je na jučerašnjoj sjednici da će glavni tajnik stranke i šef Sabora Gordan Jandroković dobiti tri pomoćnika; Božidara Kalmetu, Josipa Šarića i Stjepana Adanića, javlja Dnevnik.hr.

Kalmeta je, sjećamo se, kao bivši ministar optužen u aferi Remorker da je sa svojim suradnicima izvlačio novac iz HAC-a, a suđenje je u tijeku.

Uskok ga tereti da je povezao ljude iz svojeg ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Hrvatskih cesta (HC) i Hrvatskih autocesta (HAC) te da je s njima podijelio preko 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz javnih tvrtki za održavanje i izgradnju cesta.

Kalmeti se sudi i zbog optužbi za zloporabu ministarske funkcije između 2007. i 2008. godine kada je s marketinškom agencijom Fimi media, kojoj se sudi za sudjelovanje u izvlačenju novca iz javnih tvrtki za punjenje crnih fondova HDZ-a, dogovorio produkciju filma “Prometna renesansa Hrvatske”.

Film je trebao biti realiziran bez javne nabave, a prema optužnici uopće nije bilo potrebe da taj film Ministarstvo naruči i plati. Nakon dogovora s Kalmetom, Fimi media je za produkciju filma 21. travnja 2008. Ministarstvu ispostavila račun od 612.159,40 kuna.

 

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar