Šef Sabora Gordan Jandroković dobiva tri pomoćnika, jedan od njih je Božidar Kalmeta

Predsjedništvo HDZ-a odlučilo je na jučerašnjoj sjednici da će glavni tajnik stranke i šef Sabora Gordan Jandroković dobiti tri pomoćnika; Božidara Kalmetu, Josipa Šarića i Stjepana Adanića, javlja Dnevnik.hr.

Kalmeta je, sjećamo se, kao bivši ministar optužen u aferi Remorker da je sa svojim suradnicima izvlačio novac iz HAC-a, a suđenje je u tijeku.

Uskok ga tereti da je povezao ljude iz svojeg ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Hrvatskih cesta (HC) i Hrvatskih autocesta (HAC) te da je s njima podijelio preko 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz javnih tvrtki za održavanje i izgradnju cesta.

Kalmeti se sudi i zbog optužbi za zloporabu ministarske funkcije između 2007. i 2008. godine kada je s marketinškom agencijom Fimi media, kojoj se sudi za sudjelovanje u izvlačenju novca iz javnih tvrtki za punjenje crnih fondova HDZ-a, dogovorio produkciju filma “Prometna renesansa Hrvatske”.

Film je trebao biti realiziran bez javne nabave, a prema optužnici uopće nije bilo potrebe da taj film Ministarstvo naruči i plati. Nakon dogovora s Kalmetom, Fimi media je za produkciju filma 21. travnja 2008. Ministarstvu ispostavila račun od 612.159,40 kuna.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...