Šime Vrsaljko najveći problem za Dalića: Postoji li spasonosno rezervno rješenje?

Dan nakon velike pobjede nad Rusijom iz našeg stručnog stožera otkriveno je kako Šime Vrsljako ima problema s koljenom i njegov je nastup protiv Engleske u srijedu upitan. Ima li Zlatko Dalić pravo rezervno rješenje ako se ne oporavi do polufinala?

Hrvatska nogometna reprezentacija proživljava odličan turnir u Rusiji, a udarna momčad bila je ravnopravan suparnik svakome u pet dosad odigranih utakmica.

Baš zbog toga Zlatko Dalić nije mnogo toga mijenjao, a jedina dvojba mu je bila koristiti Andreja Kramarića u ofenzivnijoj taktičkoj varijanti ili Marcela Brozovića u defanzivnijoj.

Imao je izbornik priliku protiv Islanda iskušati i rezervna rješenja, ali osim Milana Badelja koji je bio vrlo dobar u tom susretu, ostatak momčadi nije se proslavio. Poseban problem je bila pozicija desnog beka, na kojoj Tin Jedvaj nije odigrao dobru utakmicu.

Baš na tom mjestu uoči Engleske Dalić ima najveći problem, jer Šimu Vrsaljka boli koljeno i zbog ozljede je morao izaći iz igre u završnici susreta protiv Rusije.

Ima li hrvatski stručni stožer pravo rješenje na tako bitnoj poziciji u slučaju da se ne oporavi do srijede?

Igrača klase Vrsaljka na toj poziciji definitivno ne može izmisliti u sljedeća tri dana pa će se vjerojatno opet odlučiti igrati s tri stopera, jer je uvođenje Jedvaja prevelik rizik.

U toj varijanti Lovren i Ćorluka igrali bi u sredini, a Vida bio žrtvovan na poziciji beka. Vidjeli smo u nekoliko navrata u prijateljskim utakmicama ovu varijantu i nije nas oduševila, posebno ne protiv Senegala kada je bilo dosta praznog prostora na krilima.

No, ako se taktički bolje poslože i budu kompaktniji, ovaj trojac zajedno sa Strinićem mogao bi biti dovoljno dobar da uz pomoć vezne linije te krila zaustavi englesku ofenzivu.

U svakom slučaju, nije idealna situacija, no Dalić je već mnogo puta naglasio da ga isprike ne zanimaju i namjerava s onim što ima na raspolaganju beskompromisno jurišati na pobjedu, analizira Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...