Sjajni Danijel Subašić: “Došli smo mi koji nismo normalni i ispisali smo povijest”

Bila je to noć za pamćenje. Još jedna u nizu, u kojoj su nas naši reprezentativci držali na ‘iglama’ te tjerali strepiti 120 minuta. No, možda je zato još i slađe uživati u velikim pobjedama i još veći ostvarenjima.

Jer u zadnjih 20 godina s ponosom smo spominjali 1998. godinu i osvojenu svjetsku broncu. A sada je letvica podignuta na još višu razinu. Hrvatska je u finalu, piše tportal.hr.

‘Napokon smo skinuli ‘Vatrene’. Sada smo došli mi koji nismo normalni. Ispisali smo povijest’, izjavio je nakon pobjede nad Engleskom 34-godišnji Danijel Subašić, hrvatski golman, koji u svim ovim rezultatima ima itekako velik udio.

‘Ovo je nemoguće. Napravili smo čudo, imamo medalju oko vrata. Živjeli smo za to da dođemo i ostanemo u Moskvi do kraja. To smo učinili, no čeka nas još jedan, najteži korak’.

Prema Subašićevim riječima, ni tri produžetka odnosno dva raspucavanja s 11 metara, nisu umorile njega i suigrače.

‘Sigurno da ima još snage. Igrali smo tri produžetka, ali kada pitaš dečke ima li tko snage, svi kažu da imaju i da mogu dalje. Nema ovdje umora, daješ sve od sebe. Tko zna kada ćemo opet doći u ovakvu priliku. Sada ćemo se odmoriti i okrenuti Francuzima’.

‘Hrvatska gori, a mi još nismo izgorjeli. U nama ima još snage, bitno je da smo u finalu i da imamo medalju oko vrata. Imamo jednoga Zlatka, a ne zove se Srebrenko i mi bi željeli ‘zlatka’ oko vrata.’

Nogometaši su već više od mjesec i pol na okupu, marljivo su trenirali i radili, a sada je sve stiglo na naplatu.

‘Ne samo kroz ovih nešto više od mjesec dana, već i svih ovih godina prije, gdje nam je uvijek nešto nedostajalo. Sada se sve vratilo. Stvarno imamo dobru ekipu. I kada je teško, pokažemo karakter i to nas krasi. U finalu ćemo dati sve od sebe, pa što bude’, za kraj je rekao Danijel Subašić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...