Srpski tabloidi našli ključ pobjede: “Subašić se prekrstio kao Srbin kada je bilo najteže!”

Regionalni mediji ne posustaju u hvalospjevima na račun Hrvatske nakon izborenog polufinala nad Rusijom na Svjetskom prvenstvu.

“Legitimni kandidat za najboljeg nogometaša Mundijala: Modriću ni titula nije neophodna”, tvrdi srpski Mozzart Sport. U komentaru iznose tezu da je hrvatski kapetan kandidat za više individualnih priznanja, pa tako i za Zlatnu loptu.

“Iako visok svega 172 centimetra, Luka Modrić svojom je sjenkom prekrio sve zvijezde svjetskog nogometa koje su se prije vremena vratile kući. Luka Modrić sebe je kandidirao za status najboljeg igrača Mundijala.”

Srpski novinari pišu i o Ognjenu Vukojeviću i Domagoju Vidi. Nekadašnji i sadašnji hrvatski reprezentativac pobjedu nad Rusijom posvetili su Ukrajini i bivšem klubu Dinamo Kijevu. S obzirom na političku netrpeljivost na relaciji Rusije i Ukrajine, Srbi se pitaju hoće li zbog spornih izjava reagirati i Međunarodna nogometna federacija (FIFA).

“Vida i Vukojević su morali misliti na svoje sunarodnjake koji se nalaze u Rusiji i koji planiraju dolazak u Moskvu na polufinalni meč s Engleskom. Vidjet ćemo hoće li i FIFA reagirati na ovakve poruke ili će kao u slučaju Xhake i Shaqirija biti blagonaklona prema nogometašima koji bez ikakve potrebe dižu tenzije i stvaraju probleme”, pišu sportske.net i prenose izjavu ruskog novinara Artura Petrosyana:

“Video Vide i Vukojevića izazvao je skandiranje protiv Hrvata u centru Moskve. Ovako to obično počinje… Zamislite samo da se hrvatski navijači više ne mogu osjećati sigurno u Rusiji, unatoč tome što su se sjajno zabavljali do sada. I to samo zbog toga što je netko glup napravio nešto glupo.”

I bosanskohercegovački sportski mediji bave se Ognjenom Vukojevićem i Domagojem Vidom. Bez zauzimanja strana prenose izjave Domagoja Vide kojima se brani.

“Domagoj Vida na snimci izgovara i riječi ‘Slava Ukrajini’, što je poklič ukrajinske vojske”, pojašnjava sportsport.ba. Također, prenose reakcije komentatora Drage Ćosića u eteru nakon pobjedničkog pogotka Ivana Rakitića, kao i ples hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u svečanoj loži stadiona.

Blic se već počeo baviti polufinalom u kojem će put do finala Hrvatska tražiti preko Engleske.

“Polufinalni okršaj starih dužnika, Hrvati znaju kako se pobjeđuje Gordi Albion”, piše Blic i povratkom u prošlost zaključuje:

“Jasno je da će Englezi imati veliki motiv da se revanširaju, no i Hrvati se pitaju. Tko god pobijedi, prisustvovat ćemo ispisivanju povijesti. Ako to budu Vatreni, bit će to njihovo prvo finale Mundijala, dok bi se u suprotnom Englezi mogli boriti za Boginju poslije 62 godine!”

“Je li se hrvatski golman prekrstio kao Srbin? Ovo je za Srbe najveća dilema utakmice Hrvatska – Rusija!” naslov je Telegrafa, srpskog informativnog mrežnog portala koji tvrdi kako se Danijel Subašić prije raspucavanja protiv Rusije “prekrstio onako kako to samo rade pravoslavci”.

Identičnom se temom bavi i tabloid Kurir.

“Ipak, ono što je podiglo buru poslije utakmice jest potez golmana Subašića koji se prije početka penal serije prekrstio, ali na pravoslavni način. Ovo je samo još jedan dokaz onome o čemu je Kurir pisao već danima unazad, a to je činjenica da je Danijel Subašić Srbin koji prikriva svoje porijeklo zbog osude sredine”, prenosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...