Što je s Vrsaljkom? Španjolci tvrde: “Otpao je za Englesku”

“Vrsaljko je izgubljen za polufinale protiv Engleske”, objavio je španjolski sportski dnevnik Marca na internetskim stranicama, ne navodeći izvor te informacije.

Desni bek hrvatske nogometne reprezentacije ozlijedio je lijevo koljeno kod primanja jedne lopte na početku prvog produžetka. Ostao je potom ležati na travnjaku i prema klupi pokazao da treba zamjenu. Umjesto njega izbornik Zlatko Dalić uveo je Vedrana Ćorluku, a Domagoj Vida do kraja utakmice igrao je na desnom beku, pišu 24sata.

– Bit će to dobro – poručio je obožavateljima na Instagramu Šime nekoliko sati nakon utakmice, a u prilog toj tezi svakako idu i videosnimke u kojima se vidi kako se penje po stolu u blagovaonici hotela u Sočiju, gdje su “vatreni” slavili plasman u polufinale Mundijala.

Utakmica protiv “gordog albiona” na rasporedu je u srijedu u 20 sati na moskovskom stadionu Lužnjiki, a liječnička ekipa saveza pokušava utvrditi pravo stanje stvari. Više informacija o Vrsaljkovu zdravstvenom stanju bit će poznato tijekom dana.

– Ne možemo potvrditi ovu informaciju Marce – rekli su nam iz HNS-a o vijesti koja se brzo proširila i engleskim medijima.

Britanski tabloid The Sun tako piše kako su šanse Engleske za prolazak u finale porasle jer je Dalićev prvi izbor za desnog beka otpao zbog ozljede. Šime je na SP-u odigrao 397 minuta u četiri utakmice. Dalić ga je poštedio nastupa protiv Islanda, a šansu je umjesto njega dobio Tin Jedvaj.

Ove je godine Vrsaljko već imao problema s lijevim koljenom i nije bio na raspolaganju treneru Atlética Diegu Simeoneu u ožujku i travnju. Na terene se vratio za samu završnicu sezone i pomogao je “colchonerosima” da dođu do trofeja pobjednika Europske lige.

Ne bude li Vrsaljko fit za ogled protiv Engleza, Dalić će vjerojatno pribjeći varijanti s Vidom na njegovoj poziciji, a Ćorlukom na stoperu. Druga, manje vjerojatna varijanta je da  Vida ostane u srcu obrane, u paru s Dejanom Lovrenom koji je bio briljantan tijekom prvenstva, a da na desnom beku zaigra mladi Jedvaj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...