Subašićev podvig uspio je izvesti samo još jedan golman u povijesti SP-a

Danijel Subašić čudesnim obranama penala u raspucavanju protiv Danske najzaslužniji je za plasman Hrvatske u četvrtfinale SP-a, piše Index.hr.

Nakon produžetaka bilo je 1:1, a Modrićev penal u 116. minuti za pobjedu obranio je Schmeichel. Slijedili su jedanaesterci. Hrvatska je slavila s 3:2, a za to je najzaslužniji njen golman. Od pet jedanaesteraca koje su izveli Danci, Subašić je obranio čak tri.  Prije Subašića samo jedan golman u povijesti uspio je u raspucavanju nokaut utakmice na SP-u obraniti toliko udaraca s 11 metara.

To je bio Ricardo. Vratar Portugala u četvrtfinalu SP-a 2006. protiv Engleske obranio je penale Lampardu, Gerrardu i Carragheru i tako svojoj momčadi omogućio prolazak u polufinale pobjedom 3:1. Zanimljivo, Ricardo je to uspio na isti datum kao i Subašić, 1. srpnja. Također, to je napravio dvije godine nakon što je u četvrtfinalu Eura također izbacio Engleze obranom penala Vassellu i poentiranjem s bijele točke.

Peter Schmeichel, golman Danske, također je na utakmici s Hrvatskom bio u sjajnoj formi i obranio tri udarca s 11 metara.

Ali, za razliku od Subašića, koji je sve penale obranio u raspucavanju, Schemichel je onaj Modrićev skinuo u 116. minuti, krajem produžetaka, dok je u raspucavanju obranio udarce Badelja i Pivarića.

Podsjećamo, penali se u slučaju neodlučenog rezultata nakon kraja utakmice na SP-ima uvedeni prije prvenstva 1978., a prvi put izvodili su se na SP-u 1982.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...