Sve toplije, ali i dalje ne spremajte kišobrane, stiže sparina

Vrijeme će u utorak biti djelomice, a na Jadranu i pretežno sunčano. Uz pojačani dnevni razvoj oblaka lokalno su mogući pljuskovi s grmljavinom. Lokalni pljuskovi s grmljavinom u utorak su mogući uglavnom u gorskim predjelima te u unutrašnjosti Dalmacije, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Vjetar na kopnu uglavnom slab, na Jadranu slab do umjeren jugoistočnjak i jugozapadnjak, na sjeveru i sjeverozapadnjak. Najviša temperatura od 23 do 28 u unutrašnjosti te od 27 do 31 stupnjeva Celzijevih uz obalu.

Nastavljaju se povoljne biometeorološke prilike. Ne očekuju se tegobe uzrokovane vremenom. Mnogi će ljudi stoga imati dobru radnu učinkovitost i biti dobrog raspoloženja. Preporuča se zaštita od UV zračenja.

U srijedu će biti djelomice sunčano te vrlo toplo i vruće. U zapadnim predjelima i u gorskoj Hrvatskoj promjenljiva naoblaka, mjestimice uz malo kiše ili pokoji grmljavinski pljusak, a poslijepodne pljuskova može biti i drugdje u unutrašnjosti.

Na sjevernom dijelu Jadrana više oblaka uz najveću vjerojatnost za kišu i grmljavinu u unutrašnjosti Istre, a pljuskova može ponegdje biti i uz obalu Istre te u Hrvatskom primorju. Najviše sunčanog vremena bit će na dalmatinskoj obali.

Vjetar većinom slab. Na Jadranu će u drugom dijelu dana zapuhati umjeren sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu od 19 do 24 stupnjeva Celzijevih. Najviša dnevna većinom između 25 i 30, u Dalmaciji ponegdje i viša. Uz očekivanu toplinu te umjerenu pa i povećanu naoblaku u nekim će dijelovima Hrvatske biti sparno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...