Svijet se naklonio Vatrenima: “Hrvati su prvaci naših srca…”

Dobra igra hrvatske nogometne reprezentacije u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji nije prošla nezapaženo među brojnim svjetskim medijima, pišu 24sata.

“Hrvatska je pokazala neuništiv duh, čak je i prijetila povratkom kad je Mandžukić iskoristio pogrešku francuskog golmana Huga Llorisa. Deschampsova momčad ponovila je uspjeh s domaćeg terena iz 1998. pobjedom koja je jedva izgledala moguća dok joj je Hrvatska sat vremena bila izjednačena”, izvijestio je BBC.

Kad su hrvatski reprezentativci krenuli na podij primiti srebrne medalje, moskovsko se nebo otvorilo…

“Čak je i nebo zaplakalo. Hrvati, vi ste svjetski prvaci naših srca”, prenosi austrijski portal oe24.

Jedne od najpoznatijih svjetskih novina, američki New York Times, složile su se kako je Hrvatska imala premoć dobar dio finala, a Francuska kažnjavala pogreške.

“Kad je sudac odsvirao kraj, Hrvati su legli na travnjak i počeli plakati, ali ubrzo su se digli nakon što su ih navijači pozdravili pjesmom”, stoji u tekstu.

Španjolska Marca posebno je izdvojila Luku Modrića i Ivana Rakitića, dvojac iz srca našeg veznog reda koji odlične igre pruža u Real Madridu i Barceloni.

“Hrvatska je došla tamo gdje nitko nije očekivao. Svjetsko prvenstvo završilo je za te junake s tri produžetka i dva raspucavanja penala. Luka i Raketa zaslužuju mjesto u povijesti hrvatskog nogometa”, piše Marca.

Najveći uspjeh našeg nogometa nije prošao nezapaženo ni u susjednim zemljama.

“Hrvati su pokazali da njihova momčad, osim znanja, ima i veliko srce. Napisali su najljepše poglavlje hrvatskog sporta”, napisao je slovenski list Dnevnik.

“Hrabra Hrvatska pala je u borbi za titulu. Bila je bolji rival tijekom većeg dijela utakmice, ali su Francuzi, za razliku od Hrvata, iskoristili svoje šanse i uz malo sreće pobijedili u najvećoj utakmici u svijetu nogometa. ‘Vatreni’ su stali na korak do sna”, izvijestio je portal B92 iz Beograda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...