Svjetske naslovnice dive se herojima: “Hrvatska za povijest!”

”Hrvatska za povijest!” Na naslovnici Marce, najtiražnijeg sportskog lista u Španjolskoj dominira tekst s tim naslovom. Fotografija koja prati taj tekst povijesna je i upečatljiva. Šime Vrsaljko s hrvatskom zastavom na travnjaku stadiona Lužnjiki slavi plasman Hrvatske u finale SP-a. Može li bolje? Teško, piše Index.hr.

Marca je cijelu svoju naslovnicu posvetila veličanstvenoj pobjedi Hrvatske protiv Engleske u polufinalu SP-a. Novinar Pablo Egra donosi tekst o Luki Modriću s naslovom ”Luka Modrić zaslužio je finale, naslov prvaka, Zlatnu loptu i sve ostalo što postoji.”

”Ovo je Modrićev Mundijal. Igrač poput njega zaslužuje puno više od pojedinačnih nagrada. Timski igrač poput njega zaslužuje puno više. Nogometaš koji svoje suigrače čini boljima zaslužuje pravednu nagradu. Zna se kakva je to nagrada. Zadar bi mogao dobiti osvajača Zlatne lopte i svjetskog prvaka.”

I na naslovnici El Munda Deportiva dominira Hrvatska, a ključni naslov ovog portala je ”Heroji za vječnost”.

Novinar katalonskog sportskog dnevnika Francesc Aguilar u tom tekstu piše kako je generacija Modrića i Rakitića godinama živjela u sjeni one koja je prije 20 godina Hrvatsku u Francuskoj dovela do bronce. Od večeras, piše Aguliar, Boban, Šuker, Prosinečki postali su dio povijesti.

”I sretni su što jesu. Nakon utakmica bila je dojmljiva euforija Šukera i Bobana koji su u transu urlali: ”U finalu smo.”

Naravno, i ostalim svjetskim medijima dominira Hrvatska. Naslovnica Bilda donosi ogroman tekst pod naslovom ”England is Coming Home”, a i na naslovnici talijanske Gazzette dominiraju kadrovi slavlja Hrvatske.

Foto: HNS

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...