Turisti tijelima, držeći se za ruke u moru ispisali poruku ljubavi

Dok mnoge destinacije kukaju kako imaju manjak gostiju, na Viru ne prestaje ljetna zabava za sve brojnije turiste koji pohode svoj najdraži otok.

U utorak popodne njih oko tisuću svojim je tijelima na virskoj Copacabani – pješčanoj plaži Jadro – ispisalo „I love Vir“ i pritom se sjajno zabavilo. Sudjelovali su svi, od pet do 75, uz pomoć 18 animatora „Samarcanda“ s Vira i Zatona te u organizaciji destinacijske kompanije „Vir turizam“, a cijeli je događaj snimljen i dronom kojim je upravljao Tomislav Ferčak.

Mladi 22-godišnji Tomislav Ferčak iz Novog Marofa student je elektrotehnike na zagrebačkom TVZ-u i već je dosad sastavljao sve i svašta – od robota kao maturalnog rada, konzola za „Nintendo“ i „Sega Games“, do prijenosnog zvučnika kojega nosi na plažu – no, s vlastoručno izrađenim dronom dohvatio je na Viru svojih pet minuta slave.

Napravio ga je prije godinu dana, ugradio full HD kameru za prijenos uživo te s prijateljima s kojima ljetuje na otoku donio na plažu Jadro kako bi odradio svoje prvo snimanje većeg događaja. Više od tisuću kupača na Jadru s porukom „I love Vir“ bio je pravi snimateljski izazov.

„Sjajno je bilo. Radim s dronom oko godinu dana, ali ovo mi je bio prvi veći događaj. Mogu biti zadovoljan“, kaže nam student iz varaždinske regije, autor milenijske fotografije virske plaže i kupača.

Na Viru je već treći put na ljetnom odmoru, a uživa s ekipom prijatelja koji su mu bili pomoć i podrška pri događaju. Kaže nam Tomislav kako su važni, pa ih nabrajamo redom: Jurica Genc, Jurica Zlatar, Ivan Ratković, Sebastijan Štriga, Adrian Kovaček, Goran Sinković i Marin Šimek.

Još kaže kako je sudjelovao u važnom projektu koji je svim građanima u Novom Marofu omogućio besplatnu Wi-Fi mrežu, punjenje pametnih telefona na solarnoj klupi te live stream lokacije putem IP kamere.

Projekt „Solar Wi-Fi Corner“ nastao je u sklopu inovativnog programa „Mladi: snaga zajednice“ koji je pokrenut u okviru Tematskog fonda „Demokratizacija i razvoj civilnoga društva 2.0“ Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Europske zaklade za filantropiju i društveni razvoj. Bolja Hrvatska je i na Viru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...