U palaču Cedulin useljava ekskluzivna modna marka Croata

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Zadra održanoj dana 25. siječnja 2018. godine, temeljem raspisanog Javnog natječaja za davanje u zakup poslovnog prostora u palači Cedulin, odabrana je ponuda tvrtke Potomac d.o.o.

Riječ je o tvrtci nositelju ekskluzivne modne marke CROATA koja je kravatu učinila prepoznatljivim hrvatskim simbolom.

U palači Cedulin tvrtka Potomac d.o.o. planira otvoriti salon s muzejskom interpolacijom u prostoru s ciljem promocije Zadra i Hrvatske kao važnih čimbenika europske kulture kroz kravatu koja simbolizira i promiče vrijednosti zapadne civilizacije.

Croata kravate izrađene su u potpunosti od najkvalitetnije svile, u različitim vrstama tkanja …

Kravata dolazi iz Hrvatske? Kravata je od davnina dio hrvatske narodne nošnje, koji su do novijeg vremena sačuvali Hrvati, koji su u 16. st. preselili u srednju Europu.

Kasnije su ga preuzeli hrvatski vojnici koji su ratovali po Europi, a dio njihove odore preuzeli su je Francuzi u 17. stoljeću.

Pod vodstvom francuskog „kralja sunca“ Luja XIV. bila je postrojba konjanika, tzv. Royal cravate, koji su nosili okovratne većinom crvene vrpce. Od tada datira običaj nošenja vrpci od Croata, koji se proširio po Europi i svijetu, a danas je nedvojbeno najvažniji detalj muške mode, a ujedno i originalni hrvatski suvenir.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...